• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 18:47 Conform Fotbal Club, emisiunea zilnică de la Digi Sport, Budescu şi-a amânat zborul spre Qatar în ultima clipă. Atacantul va ajunge abia mâine la Doha, urmând a decola la ora 13:00. Nu se ştiu motivele care au dus la această decizie: fie au fost probleme cu zborul, fie Astra a dorit să mai discute pe seama termenilor tranzacţiei cu Um Salal.


UPDATE 18:23 Aşa cum Digi Sport v-a anunţat încă de vineri, Budescu şi Astra au ajuns la o înţelegere cu Umm Salal (Qatar). Conform informaţiilor noastre, atacantul liderului a părăsit în această după-amiază cantonamentul echipei lui Şumudică, urmând a efectua marţi vizita medicală. Ulterior, în cursul zilei de mâine, vârful va semna contractul cu noua sa echipă.


Constantin Budescu se va transfera în cele din urmă de la Astra în această iarnă. Destinaţia? Qatar, acolo unde ocupanta locului 5, Umm Salal, îl doreşte. Arabii s-au înţeles atât cu liderul Ligii 1, cât şi cu jucătorul.

Curtat insistent de Steaua în ultimele luni (ultimele negocieri au eşuat azi), Budescu a oscilat între campioană şi Al Ahli Doha. Giurgiuvenii au întârziat să dea un răspuns ferm ofertei venite de la Becali, iar în cele din urmă această carte s-a dovedit a fi câştigătoare.

În ultimele zile, oficialii liderului au discutat cu Umm Salal (Qatar), astfel că în acest moment şansele ca transferul să se realizeze sunt de 99%.

Astra va primi în schimbul jucătorului 1,2 milioane de euro, urmând ca toţi banii să îi intre în conturi într-o singură tranşă. Şi Budescu poate fi mai mult decât mulţumit de salariul primit: aproximativ 1,8 milioane de euro în cei doi ani de contract.

Budescu nu voia iniţial să aleagă zona Golfului din cauza că va fi departe de naţională şi sunt astfel şanse să rateze Euro, însă oferta venită de la Umm Salal a fost prea motivantă din punct de vedere financiar.

Aflat în cantonament cu Astra în Cipru, vârful de atac va pleca cel mai probabil luni în Qatar, urmând să semneze contractul după ce va fi efectuat vizita medicală.