• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Telenovela Constantin Budescu e aproape de final. După ce a fost dorit de Steaua şi a refuzat transferul la Umm Salal, atacantul Astrei va ajunge până la urmă în liga a doua chineză, acolo unde va semna cu Dalian Yifang.

Internaţionalul de 26 de ani va semna în următoarea perioadă un contract valabil pe 3 ani şi, după ce va efectua vizita medicală la clubul asiatic, va merge în cantonamentul echipei, în Spania. Budescu va câştiga aproape 3 milioane de euro, în total, dintre care 500.000 de euro doar la semnătură.

Dalian Yifang a terminat ultima ediţie de campionat pe locul 3 şi a fost cumpărată de un important om de afaceri, obiectivul pentru acest sezon fiind unul clar: promovarea.

Marea problemă pentru Budescu este că dacă în Qatar mai avea ceva şanse să prindă echipa naţională, din China 99,9 la sută nu va mai fi chemat la lot. Cele mai bune exemple faţă de părerea selecţionerului despre fotbaliştii care merg în China sunt oferite de Cristi Tănase şi de Eric Bicfalvi. Mai ales primul, un obişnuit al convocărilor, a preferat să plece de la banii foarte mulţi pe care îi lua în China, 1,2 milioane de euro, la o sumă mult mai mică în Turcia, circa 700.000 de euro, mai ales pentru a prinde Euro 2016.

"Nu am fost de acord cu unele clauze ale echipei din Qatar şi am decis să vin acasă. Am citit că aş fi vrut mai mulţi bani. Nu am fost de acord, erau clauze în defavoarea mea: dacă îmi plăteau două luni, puteau să mă dea afară", a explicat Budescu, în această săptămână, de ce a refuzat transferul la Umm Salal.