• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sezonul trecut, echipa din Craiova părea să aibă capacitatea de a se lupta pentru trofee, numai că acum, după 23 de etape, lucrurile stau cu totul altfel. Iar patronatul este atât de supărat încât, pentru a limita pierderile financiare, "roagă frumos" mai mulţi jucători cu nume să părăsească Bănia.

Doi dintre cei mai apreciaţi fotbalişti în turul campionatului, Bălgrădean şi Bawab, plus Ferfelea şi Curelea (cei mai vechi jucători de la echipă) se află în ultimele şase luni de contract. Pentru că oricum îi pierde la vară fără să recupereze vreun euro, în condiţiile în care nu există nicio ofertă pentru ei, clubul vrea să încheie socotelile încă de acum. Salariile cumulate ale celor patru, pe lună, se ridică undeva la 35.000 de euro, fără taxe.

Cei patru au fost contactaţi de managerul echipei, Felix Grigore, care le-a comunicat că până la vară se va merge oarecum la limită, pe linia de plutire, pentru că nu mai sunt aşa mulţi bani. Şi că ar fi mai bine pentru toată lumea să se despartă. De altfel, lipsa banilor a fost dovedită şi de şedinţa ţinută la finalul sezonului, când Grigore le-a spus fotbaliştilor că salariul restant va fi plătit doar după ce intră banii pentru drepturile TV, adică în jur de 20 ianuarie. Vorbim despre prima întârziere de salariu la CS U Craiova!

Zlatinski, Madson, Vătăjelu şi Ivan ar putea pleca şi ei de la Craiova, chiar dacă din motive diferite

Bălgrădean, Bawab, Curelea şi Ferfelea nu sunt singurii jucători de care conducerea şi-ar dori să scape. Internaţionalul bulgar Zlatinski nu a avut un sezon de toamnă strălucit, iar salariul său, aproape 10.000 de euro, este considerat prea mare. Pe lângă aceştia, Madson şi-ar dori el să părăsească pe CS U, cel puţin aşa le-a spus colegilor la plecarea în vacanţă. De asemenea, n-ar fi exclus ca Mihai Rotaru, cel care se ocupă în mod special de echipă din partea acţionarilor, să accepte una dintre ofertele care există pentru doi jucători, fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu şi atacantul Andrei Ivan.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, CS U Craiova e pe locul 8, cu 27 de puncte, iar ASA Tg Mureş, ultima echipă clasată pe loc de play-off, are 35 de puncte. Este evident că doar o minune mai poate ajuta echipa din Oltenia să joace pentru cupele europene în loc să lupte pentru evitarea retrogradării.