• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Căpitanul Astrei, Constantin Budescu, a fost foarte aproape în acest final de an de un transfer la Al Ahli Doha, dar tranzacția a picat din cauza neînțelegerilor financiare. Jucătorul își dăduse inițial acceptul să plece, apoi s-a răzgândit și a solicitat garanții, pe care nu le-a primit.

Al Ahli i-a propus Astrei să-i achite 500.000 de euro pentru un împrumut până în vară și ulterior 1,1 milioane de euro pentru un transfer definitiv, dacă jucătorul confirma. Clubul din Giurgiu a fost de acord încă de pe 10 decembrie cu aceste condiții, rămânând doar ca Budescu și qatarezii să ajungă la un acord.

Lui Budescu i s-a propus un contract în care urma să primească 130.000 de euro la semnătură, plus un contract pe trei sezoane și jumătate, dacă se activa clauza de cumpărare definitivă din vară. Acesta ajungea la un salariu de 800.000 de euro în al treilea an de contract, cu un total de 2,5 milioane de euro sumă încasată în trei ani și jumătate.

Jucătorul a scris pe foaia oficială cu propunerea venită din Qatar că e de acord și a semnat, dar apoi s-a răzgândit și a cerut garanții suplimentare. Astfel, a solicitat dublarea sumei la semnătură și plata în avans a salariului pe trei luni. Ceea ce ar fi însemnat, de fapt, toată suma pe care o avea prevăzută în contract, pe perioada împrumutului până în vară. Deși s-au purtat negocieri până pe 30 decembrie, arabii n-au fost de acord cu solicitările fotbalistului și astfel au renunțat la transferul său.