• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steliano Filip a intrat în ultimul an de contract cu Dinamo, iar dacă nu va fi vândut până în vară, în decembrie 2016 se poate întoarce gratis la Avicola Buziaş. Fundaşul aparţine în acest moment 50% lui Dinamo, iar restul procentelor, echipei care evoluează în ligile inferioare ale judeţului Timiş.

Alb-roşiii au adus în 2011 patru fotbalişti formaţi de LPS Banatul şi care erau cumpăraţi de patronul celor de la Avicola Buziaş, echipă care activa pe atunci în liga a cincea. Astfel, Alin Roman, Darius Buia, Alin Dobrosavlevici şi Steliano Filip ajungeau la Dinamo. Singurul jucător cumpărat în totalitate de formaţia din Ştefan cel Mare a fost Darius Buia, ceilalţi trei fiind în copropietate cu patronul celor de la Avicola Buziaş.

Dacă primi trei nu au confirmat la Dinamo şi au plecat gratis, Steliano Filip a ajuns un fotbalist de bază şi mai mult ca sigur va fi convocat şi la campionatul european. Alb-roşiii trebuie să-l vândă după turneul din Franţa, dacă vor să iasă pe plus din această afacere.

"Până acum cei de la Dinamo nu au venit să renegociem contractul. Un club care este dispus să-l cumpere trebuie să discute întâi cu Dinamo. Noi suntem deschişi la tot ce vrea copilul sau Dinamo. Eu pentru el sunt nea Dan, mereu îmi aduce câte un tricou când vine acasă, nu am de gând să-i fac probleme. Dacă nu va fi văndut cel tărziu până în vară, după 31 decembrie 2016 se va întoarce la Avicola Buziaş", a declarat Dan Pitpaiac, care a cumpărat toată generația 1994 de la Liceul Sportiv Banatul, în urmă cu cinci ani. ”A fost un moft de al meu, pentru că și fiul meu făcea parte din această generație. Îmi pare rău că mulți dintre ei s-au pierdut pe drum. Acum la Avicola Buziaș, avem doar grupe de juniori”.

"Steliano Filip este jucătorul nostru până in 2018. Nu mai este în coproprietate cu Avicola Buziaș. Din 2014, Filip este 100% jucătorul lui Dinamo", susține Dorin Irima, purtătorul de cuvânt al roș-albilor.

Două goluri are Steliano Filip în Liga I

21 de ani are în acest moment fundașul stânga de la Dinamo și o cotă de 1.25 milioane de euro pe transfermarkt

LPS Banatul a dat de a lungul timpului fotbaliști precum Andrei Vaştag, Steliano Filip, Dejan Boldor, Paul Codrea, Dan Alexa, Cristian Daminuță sau Romario Benzar.