• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Chiar şi cei neinteresaţi de fotbal au ajuns să ştie că între proprietarul bazei sportive din Ghencea, MApN, şi echipa lui Gigi Becali există un război fără precedent în sportul românesc. Ministerul nu vrea să încheie un nou contract cu echipa pe care a obligat-o să-şi schimbe sigla, numele şi să plece în pribegie pentru a se antrena te şi miri pe unde. În schimb, Ministerul Apărării oferă baza pentru antrenament unui alt club, Pandurii, pe o sumă aproape ridicolă, 200 de lei pe zi!

"Este vorba doar de o oră, ocazional, şi nici măcar nu folosesc vestiarele, ci doar terenul", a precizat George Boroi, comandantul Clubului Sportiv Steaua.

Steaua lui Becali ajunsese să plătească 30.000 de euro pe lună pentru a folosi baza pentru antrenamente şi cantonamente şi să joace un anumit număr de meciuri pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Clubul de fotbal a încercat în mai multe rânduri să ajungă la o nouă înţelegere cu ministerul pentru încheierea unui alt contract, măcar pentru antrenamente. Răspunsul administratorului bazei a fost însă că în perioada de evaluare a mărcii Steaua, baza nu poate fi închiriată. Şi, totuşi, Pandurii a închiriat-o.

Gigi Becali a afirmat clar că generalul Gabriel Oprea, fostul vicepremier şi ministru de interne în Guvernul Ponta, este cel care se opune unei noi înţelegeri cu Steaua. Şi se consideră că pe aceeaşi filieră s-a ajuns ca Pandurii să plătească doar 200 de lei pe zi pentru antrenamente în Ghencea. Iar legătura nu este nici dificil de făcut: antrenorul oltenilor e Edi Iordănescu, iar tatăl său e amic bun cu Oprea. Gorjenii au mai făcut un ministagiu de pregătire în Ghencea şi astă-vară, iar atunci se vorbea chiar că ar putea juca meciurile oficiale în Ghencea, arena din Tg Jiu fiind în reconstrucţie.

"Într-adevăr, ne aflăm într-o perioadă de evaluare pentru a vedea în ce condiţii putem scoate baza sportivă spre închiriere celor care vor fi interesaţi", a mai declarat Boroi pentru Digi Sport.

Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a fost foarte scurt atunci când a fost întrebat dacă e deranjat de tratamentul preferenţial aplicat de CSA Steaua: "Nu comentez".