• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE Vineri, 22 ianuarie, ora 12:50 Constantin Budescu s-a întors în România, după ce a efectuat vizita medicală în Qatar și a negociat cu Umm Salal.

Decarul Astrei Giurgiu a dezvăluit că a ajuns la un numitor comun cu șefii clubului și a cerut câteva zile libere, pentru a petrece timpul alături de familie și pentru ca avocații săi să analizeze contractul pentru care a ajuns deja la o înțelegere.

"Semnez, în proporție de 95%", a spus Budescu, adăugând că singura variantă care ar duce la ratarea acestui transfer ar fi ca arabii să adauge în contract și alte clauze decât cele discutate.

Cu Steaua nu a ajuns la un acord, spunând că Gigi Becali i-a oferit același salariu pe care îl primește și la Astra, insuficient pentru a-l convinge.

"În proporție de 95% semnez cu arabii. Am efectuat vizita medicală și am cerut câteva zile libere, pentru că am fost plecat mult timp și vreau să petrec puțin timp cu familia. Am cerut contractul, ca să îl vadă și avocații mei. Dacă ar pune altceva în contract decât lucrurile asupra cărora deja ne-am înțeles, nu aș semna", a declarat Constantin Budescu, pe aeroport, la revenirea în țară.

"M-am consultat cu selecționerul și nu mă tem că aș pierde echipa națională. Nu aș fi afectat, dacă nu aș fi convocat", a adăugat fotbalistul.

"Am vorbit și cu Gigi Becali, i-am explicat situația. Nu merg la Steaua, nu m-am înțeles cu ei fiindcă aș fi mers acolo pe aceiași bani pe care îi primesc la Astra", a mai precizat decarul Astrei.


Constantin Budescu a plecat miercuri de dimineață în Qatar, pentru a semna un contract cu o formație din prima ligă, dar până la urmă totul a picat joi noaptea și transferul la Umm Salal nu s-a mai realizat. Jucătorul Astrei revine vineri la București și Steaua reintră pe fir.

Internaționalul tricolor a efectuat vizita medicală joi, în Qatar, totul a fost perfect, apoi au avut loc ultimele discuții înainte ca toate actele să fie semnate. Moment în care, susțin sursele Digi Sport, jucătorul a solicitat mai mulți bani, iar arabii s-au supărat. Asta și pentru că îl așteptaseră deja foarte mult, prima ofertă pentru el fiind făcută la începutul lunii decembrie 2015.

În aceste condiții, oficialii lui Umm Salal au oprit orice negociere, iar Budescu va reveni vineri la București. Cum Astra e în Cipru, în cantonament, iar decarul giurgiuvenilor nu merge acolo, se pare că pe fir a reintrat Steaua, care-l vrea pe jucător. Campioana va face din nou o ofertă la pachet pentru Budescu și Enache, ultimul dorit insistent de Reghecampf pentru a acoperi banda dreaptă.

Steaua a făcut deja o ofertă de 1,7 milioane de euro pentru cei doi, dar nu s-a înțeles cu Budescu la salariu. Apoi, după ce Budescu a plecat în Qatar, campioana a făcut o ofertă separată pentru Enache. S-a înțeles cu jucătorul, dar Astra n-a vrut să-l vândă. Acum, Becali va încerca din nou să-i aducă pe amândoi fotbaliștii doriți de antrenor.