• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Informaţia că Steaua îl vrea pe Valerică Găman este cât se poate de reală. Numai că strategia Stelei este mult mai periculoasă pentru Astra decât pierderea fotbalistului în urma unui transfer la Al Ittihad sau altă grupare din străinătate, ştiut fiind că pentru el există mai multe oferte. Steaua vrea să-l convingă să semneze cu echipa lui Reghecampf, dar fotbalistul să rămână până la finalul campionatului la giurgiuveni şi abia din vară să schimbe tricoul. Fostul jucător s-ar alege cu mai mulţi bani, iar Astra l-ar pierde gratis.

Valerică Găman, împlineşte 27 de ani pe 25 februarie, se află în ultimele şase luni de contract, iar regulamentul îi dă dreptul să semneze cu oricine încă de acum, chiar dacă are contract cu Astra până la finalul actualului campionat. Liber de contract, un jucător de valoarea lui Găman poate primi o sumă importantă de la clubul care-l vrea, iar Steaua pare dispusă să achite aceşti bani încă de acum. Din această situaţie, Astra ar pierde mai mult decât financiar.

Dacă Găman ar semna cu echipa lui Piţurcă sau cu orice altă echipă de "afară", Şumudică l-ar putea folosi până în ultima etapă, chiar dacă există riscul ca fotbalistul să nu mai bage piciorul la minge la fel de ferm. Indiferent cât de profesionist eşti, nu se poate să nu lucreze asupra psihicului dorinţa de a fi sănătos atunci când ajungi la altă echipă. În plus, dacă semnează cu o contracandidată la cupele europene, Steaua, Pandurii, Dinamo, Viitorul sau oricare alta, lucrurile parcă stau un pic altfel. Câţi antrenori ar risca să-l folosească pe Găman în centrul apărării?

Pe lângă Găman, Steaua îl vrea şi pe Gabi Enache, fotbalist care s-a declarat gata să joace pentru Steaua. După această replică, Marius Şumudică a spus că nu-l va mai băga pe jucător la meciurile Astrei. Fotbalistul se află deocamdată în cantonament cu echipa naţională, iar Astra este în Cipru, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor.