• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Antrenorul celor de la Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a declarat la întoarcerea din cantonamentul din Spania că nu este fair-play faptul că jucătorii stelişti nu au fost lăsaţi în stagiul de pregătire al echipei naţionale din Turcia, precizând că toţi fotbaliştii, indiferent de club, trebuiau să participe la această acţiune.

"În linii mari, noi am reuşit să ne atingem obiectivele în Spania, iar un lucru pozitiv a fost faptul că am avut adversari de nivel ridicat în amicale şi echipa a răspuns bine. Latura negativă a fost absenţa celor patru jucători convocaţi la echipa naţională (n.r. - Cristian Săpunaru, Mihai Răduţ, Adrian Ropotan şi Ioan Hora), pe care nu i-am avut la ultimele două jocuri. Nu cred că este fair-play ce s-a întâmplat.

Pentru mine, ca antrenor la Pandurii, echipă care urmează să intre într-o perioadă foarte dificilă, este foarte greu. Noi deschidem etapa şi îi voi avea pe cei de la lot doar cinci zile la dispoziţie. Aşa că nu mi-a surâs deloc acest turneu al echipei naţionale, însă a trebuit să respect decizia Comitetului Executiv. Tot ce am spus a fost că era normal şi fair-play ca toţi să plecăm de pe acelaşi picior, să fie aceleaşi reguli pentru toată lumea, iar toţi jucătorii convocaţi să meargă acolo", a spus Iordănescu, în noaptea de duminică spre luni, pe Aeroportul Henri Coandă.

Tehnicianul a explicat că ultima perioadă a cantonamentului din Spania a fost dificilă deoarece în afara celor convocaţi la lot a mai avut alţi patru jucători indisponibili. "Mă bucură faptul că jucătorii noştri au evoluat în meciul naţionalei. Per ansamblu este important pentru ei că sunt acolo, dar era foarte util să îi avem pentru că mizam foarte tare pe această perioadă să lucrăm la omogenitate şi la toate celelalte. Sunt sigur că acest cantonament, chiar dacă nu are amicalele cele mai ridicate ca şi nivel, contează. Asta pentru că şi un jucător dacă este câştigat acolo contează. Dar noi, în afara celor patru, am mai avut încă patru indisponibili. În aceste condiţii, la ultimele partide am avut doar 15 jucători şi i-am suprasolicitat puţin pe unii băieţi. Dar asta este, mergem înainte", a adăugat el.

Selecţionerul Anghel Iordănescu are la dispoziţie în stagiul de pregătire al echipei naţionale din Turcia 21 de jucători. Deşi iniţial lotul era format din 27 de fotbalişti, tehnicianul a renunţat la cei şase jucători ai formaţiei Steaua, deoarece aceştia nu au fost lăsaţi de conducerea clubului roş-albastru să participe la acest turneu. Cei şase fotbalişti convocaţi, Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu şi Adrian Popa, se află în prezent alături de lotul echipei Steaua într-un stagiu de pregătire în Turcia.