• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Steaua a reuşit să dea marea lovitură pe piaţa transferurilor. După mai multe săptămâni de negocieri, Marica a semnat cu formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf. Atacantul de 30 de ani nu este însă ultima achiziţie din această iarnă: roş-albaştrii încă insistă pentru Enache şi Budescu, de la Astra

Deşi până acum capul de afiş în cazul posibilelor mutări de la Astra a fost ţinut de Budescu, se pare că nu acesta este principalul fotbalist vizat de către staff-ul Stelei. După sosirea lui Marica, Enache a rămas cea mai importantă ţintă a campioanei. Acesta ar putea fi singurul jucător transferat de la Astra la Steaua în această iarnă, în condiţiile în care Marius Şumudică a anunţat că Budescu va pleca în Qatar.

Roş-albaştrii vor accelera negocierile pentru cei doi jucători ai Astrei, însă vor insista pentru aducerea lui Enache. În vârstă de 25 de ani, fotbalistul de bandă dreaptă l-a impresionat pe Reghe mai ales prin calităţile fizice. Enache, care este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la două milioane de euro, intră în ultimele 6 luni de contract cu gruparea giurgiuveană, astfel că Ioan Nicuae mai poate doar acum să obţină nişte bani în contul transferului său. Acesta este principalul atu pentru Steaua în negocierile pentru fotbalistul care poate evolua atât ca mijlocaş, cât şi ca fundaş dreapta. 

De altfel, Reghe vrea să îl aducă pe Enache pentru banda dreaptă a defensivei, acolo unde are în acest moment soluţiile Râpă şi Papp, după ce Alcenat a fost exclus din lot. Rămâne de văzut dacă roş-albaştrii se vor înţelege cu Astra pentru transferurile lui Enache şi Budescu sau doar primul va ajunge la Steaua în această iarnă, fiind dorit insistent de Laurenţiu Reghecampf.

25 de ani are Enache

Două milioane de euro e cota de piaţă a lui Enache

1,7 milioane de euro a oferit Becali pentru Budescu şi Enache, plus 300.000 bonus dacă Steaua intră în grupele UCL

3 goluri şi 7 pase decisive a reuşit Enache în acest sezon, în 31 de meciuri la Astra