• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Odată ce transferul lui Constantin Budescu la Umm Salal a intrat în impas, a revenit în prim-plan ideea unui transfer la Steaua al decarului de la Astra, "la pachet" cu Gabriel Enache, însă nouarul are șanse mai mari să ajungă la formația campioană.

Budescu a discutat cu formația din Qatar, dar negocierile au picat și jucătorul revine în România. În urmă cu o săptămână, înainte ca mijlocașul ofensiv să plece la negocieri, Steaua oferea 1,7 milioane de euro pentru ambii jucători.

Între timp, în cazul lui Enache, lucrurile au devenit mai simple. Jucătorul susține că s-a înțeles cu Steaua, după ce a discutat cu patronul Gigi Becali, dar mai trebuie să se pună de acord și cluburile. Campionii oferă 300.000 de euro, potrivit Sport.ro.

Deși posibilitatea de a-l avea pe Budescu i-ar surâde lui Laurențiu Reghecampf, este de așteptat ca roș-albaștrii să mai insiste doar pentru Enache, din moment ce aproape transferurile de până acum au fost doar de la mijloc în sus, cu excepția fundașului stânga Momcilovic. Nouarul Astrei, care are un profil asemănător cu al lui Adi Popa, ar urma să acopere flancul drept al defensivei, acolo unde Steaua îi are acum pe Cornel Râpă și, la nevoie, pe Paul Papp. Jean Sony Alcenat a fost exclus din lot și nu a făcut nici măcar vizita medicală alături de campioni.

Fără cei 1,1 milioane de euro care ar fi trebuit să vină din transferul lui Budescu, Astra va trebui să își vândă din jucători, pentru a-și mai putea revolva o parte din problemele financiare, iar oferta de la Steaua este ultima rămasă în vigoare, cel puțin în acest moment.

Chiar dacă antrenorul Marius Șumudică susținea că face tot posibilul ca cei doi jucători să nu ajungă la Steaua, a precizat că ar fi de acord cu o astfel de mutare doar în cazul în care clubul va fi nevoit să vândă și nu vor mai exista alte propuneri mai bune.

Tehnicianul liderului la zi din Liga 1 i-a dat lui Enache banderola de căpitan la al doilea meci amical din acest an, câștigat cu 4-1 contra formației cipriote Karmiotissa.

"Dacă s-ar fi înțeles, nu-l băgam să joace. Așa a intrat, l-am folosit 60 de minute, el voia tot meciul, dar am zis să le mai dau o șansă și tinerilor din lot", spunea Șumudică, în urmă cu două zile, dar jucătorul l-a contrazis, ulterior, anunțând că a discutat cu finanțatorul Stelei, a ajuns la un acord și rămâne ca și cluburile să se înțeleagă în privința prețului.

21 de meciuri și un gol are Gabriel Enache în acest sezon de Liga 1. A mai încris două goluri în cele două meciuri de Cupa României pe care le-a jucat.