• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FC Botoşani se opune plecării, în această iarnă, a căpitanului său, Florin Acsinte, la Pandurii Târgu Jiu, a declarat preşedintele clubului moldav, Cornel Şfaiţer.

Şfaiţer s-a arătat deranjat de faptul că Pandurii a încercat să îl transfere gratuit pe Acsinte, în condiţiile în care gorjenii l-au cedat pe Momcilovic la Steaua contra 250.000 de euro, deşi mai avea şi el contract până în vară.

''Pe noi nu ne deranjează dacă Acsinte semnează cu Pandurii, a jucat 10 ani la noi. A dovedit mare caracter. Nu putem să îi oferim salariu la nivelul celui propus de Pandurii, dar dacă această echipă şi-l doreşte cu adevărat acum, e normal să plătească o sumă de bani. Mai ales că nu cerem cine ştie ce. Am vorbit de 20.000 de euro, ceea ce ni se pare o sumă modică pentru căpitanul lui FC Botoşani'', a afirmat Şfaiţer, pentru Digi Sport.

Preşedintele celor de la FC Botoşani susţine că menţinerea în lot a lui Acsinte până la vară este cu atât mai importantă cu cât gruparea botoşăneană are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

"Noi avem un obiectiv de îndeplinit în acest moment şi nu putem renunţa la un jucător ca Acsinte. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, Acsine va rămâne la noi până la vară.", a mai precizat Şfaiţer.

Altfel, FC Botoşani şi Steaua nu au ajuns la un acord pentru transferul lui Michael Ngadeu. Roş-albaştrii au oferit 250.000 de euro pentru fundaşul central, însă oficialii formaţiei moldave nu vor să se despartă de stoperul camerunez pentru mai puţin de 350.000 de euro. Cel puţin până în vară, Ngadeu va rămâne la FC Botoşani, negocierile cu Steaua fiind sistate.