• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După două săptămâni în care s-au disputat ultimele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, competiție pe care naționala României o va privi din păcate la televizor, atenția revine către întrecerea internă. În Liga 1, după disputarea turului de campionat din sezonul regulat, CFR Cluj este lider, cu 32 de puncte, poziția secundă fiind ocupată de FCSB, la 4 lungimi în spate.

Cele două formații erau anunțate, de altfel, principalale candidate la titlu înainte de startul sezonului 2017/2018. Fostul selecționer Victor Pițurcă a făcut o scurtă analiză a echipelor conduse de Nicolae Dică și Dan Petrescu. Deși ardelenii au câștigat 10 din cele 13 meciuri jucate, au cel mai bun atac și un avans de 4 puncte față de FCSB, Pițurcă vede un plus în jocul formației bucureștene.

"Nu este diferență mare între cele două echipe, ca și joc. Niciuna nu excelează. FCSB a avut câteva meciuri mai bune decât CFR. Mi s-a părut că CFR a gâfâit tot timpul. Exceptând câteva meciuri, CFR nu m-a impresionat. Sunt echipe care la nivelul campionatului nostru nu au probleme, dar ca și joc nu am văzut mare lucru. Nu că nu îmi place jocul lui Dan Petrescu, dar nu văd echipa să se exprime la un nivel în care să câștige fără probleme meciuri cu echipe mici. Dan Petrescu își urmărește interesul, să câștige meciul și restul sunt vorbe" a declarat Pițurcă.

Antrenorul în vârstă de 61 de ani a discutat și despre abordările diferite pe care cele două cluburi le-au avut în perioada de mercato. CFR a ajuns o echipă întreagă, însă toți jucătorii au venit liberi de contract, în timp ce Gigi Becali a scos bani serioși din buzunar și a investit în tineri jucători.

"Investițiile au fost mari de ambele părți. FCSB a și plătit pe jucători sume importante, CFR a luat jucători liberi de contract, dar le dă salarii mari. Din punctul meu de vedere, CFR a făcut investiții pentru jucători cu care să câștige acum, foarte rapid trofee. FCSB a făcut investiții și a adus jucători de perspectivă, care pot crește foarte mult dacă sunt antrenați și educați cum trebuie, însă au nevoie de un an sau doi. Ei trebuie să fie supravegheați în fiecare moment" a mai precizat Pițurcă.