• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

FCSB s-a dovedit a fi destul de vulnerabilă în compartimentul apărării şi a încasat nu mai puțin de șapte goluri, atât în preliminariile Champions League, cât și Liga 1. Numai în întrecerea internă, Nicolae Dică a folosit în cele cinci etape scurse patru formule diferite în timp ce singura constanță a reprezentat-o Mihai Bălașa. FCSB a anunţat, prin vocea finanţatorului Gigi Becali, că mai aşteaptă doi fundaşi.

FCSB a încasat șase goluri în ultimele cinci jocuri și ultima oară când Florin Niță nu a trebuit să scoată mingea din plasă a fost întâlnirea cu ACS Poli Timișoara din etapa a doua, când gazdele au evoluat în inferioritate timp de o repriză.

Doar în întrecerea internă, de la startul noului sezon, în cele cinci etape scurse, Dică a folosit nu mai puțin de patru formule de start în defensivă. De altfel, nici adversarii echipei nu au fost dintre cei mai puternici, fie că ei s-au numit FC Voluntari, ACS Poli Timișoara, Concordia Chiajna sau CSMS Poli Iași.

Singura formulă care a fost valabilă pentru două meciuri a fost cea alcătuită din Enache, Larie, Bălașa și Momcilovic. Cel mai constant fotbalist a fost Bălașa, care a prins toate cele cinci apariții din Liga 1. Odată cu noile achiziții, Dică va dori să-l folosească pe Nedelcu în centrul apărării. Acest lucru a fost de altfel discutat și cu patronul Gigi Becali și Mihai Stoica, toți cei trei sperând pe această cale că versatilitatea fotbalistului venit de la FC Viitorul Constanța va schimba lucrurile în apărare.

”Am avut o discuție cu Becali și cu Mihai Stoica în care am spus că îl știu pe Nedelcu de când juca fundaș central, de când era la juniori. Acum dorim să-l integrăm mai bine la echipă și să-l folosim acolo”, a spus Nicolae Dică.

Tehnicianul crede că soluția pentru o apărare bună este achiziționarea unui fundaș central de profil. ”Vom fi pe trei fronturi, Europa, Cupă și campionat, avem nevoie de un lot valoros. De un fundaș central avem cel mai mult nevoie acum”, a mai spus Dică.

FCSB i-a achiziționat în această săptămână, de la Viitorul, pe Dragoș Nedelcu și Romario Benzar și odată cu aceste două transferuri Nicolae Dică poate implementa la echipă sistemul de joc pe care și-l dorește încă de la instalarea pe banca tehnică: 3-4-1-2.