• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi a plecat în urmă cu un an şi jumătate în Italia, la Fiorentina, dar explozia unui tânăr fotbalist atât de talentat continuă să întârzie. Chiar dacă italienii de la clubul toscan au lăsat să se înţeleagă în mai multe rânduri că folosirea constantă a lui Hagi jr este iminentă, acest lucru întârzie.

Cel mai probabil, Ianis Hagi, 19 ani, va fi împrumutat în această iarnă, iar una dintre destinaţii poate fi Liga 1. Şi chiar dacă FCSB şi-a manifestat imediat intenţia de a-l avea în echipă, dacă va fi să revină în România, Ianis va merge la Viitorul.

"Atunci când a plecat în Italia, Fiorentina a anunţat că-l va băga într-un program special de pregătire. Nu mi se pare că a dat roade. Nu înţeleg de ce conducerea a insistat să-l păstreze în lot, în vară, dacă Pioli nu l-a folosit deloc. Mai ales că l-a avut la pregătire, iar Ianis a avut meciuri cu realizări.

Am văzut că imediat ce a apărut această variantă a împrumutului său, Gigi Becali a anunţat că-l vrea la FCSB şi au apărut ca destinaţii posibile şi CFR, şi Universitatea Craiova. Dar eu vă spun că dacă ar fi să se întoarcă, ar face-o la Viitorul", a povestit, la Digi Sport Matinal, Cristian Bivolaru, preşedintele campioanei.

"Probabil că a fost vorba şi despre o chestiune legată de forţă, dar italienii au avut suficient timp să-l aducă la un nivel bun. Mi-aduc aminte despre situaţia lui Torje la momentul transferului la Udinese, tranzacţie făcută în ultimul moment de mercato. Atunci, evaluările făcute de staff-ul echipei au scos în evidenţă că jucătorul era la 60 la sută nivelul celorlalţi jucători din lot.

Deci este o diferenţă clară între cele două campionate. Repet, însă, au avut vreme să rezolve această problemă. Dar eu cred că va rămâne în străinătate, la o echipă de prima ligă, nu a doua", a mai spus Bivolaru, aluzie la dorinţa Pescarei de a-l împrumuta pe tânărul fotbalist pe care Fiorentina a plătit în jur de două milioane de euro.

Ianis Hagi, născut pe 22 octombrie 1998, a plecat la Fiorentina în iulie 2016, iar sezonul trecut a apărut de două ori în tricoul primei echipe a Fiorentinei.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT