• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Mihai Stoica a primit, luni, din partea instanţei Judecătoriei Sectorului 4, decizia că poate fi eliberat condiţionat înaintea de termen. Fostul manager general al Stelei a făcut un an şi 10 luni din pedeapsa de 3 ani şi patru luni, astfel că a îndeplinit criteriul termenului minim de stat în penitenciar. Iar Steaua a depus la dosarul de la Judecătorie o hârtie prin care speră să ajute ca sentinţa să rămână definitivă şi după probabilul apel pe care-l va introduce procurorul DNA.

Pe lângă cei 3 ani şi patru luni de închisoare, MM Stoica are o pedeapsă complementară de doi ani în care nu are voie să ocupe funcţii cu putere de decizie în fotbal. Tocmai de aceea, Steaua a eliberat, sub semnătura preşedintelui Valeriu Argăseală, o adeverinţă în care confirmă că-l va angaja pe fostul său manager general în funcţia de manager sportiv şi nu altceva. Mai pe înţelesul tuturor, MM nu va avea funcţie executivă şi nu va avea drept de semnătură.

Iată ce scrie în documentul depus de avocatul lui MM Stoica la dosarul din instanţă.

"Adeverinta

SC Steaua Buc SA, persoana juridica inregistrata la reg. comertului cu ....., reprezentata legal de Valeriu Argaseala in calitate de presedinte (functia exacta) adeverim prin prezenta ca intentionam sa il angajam in functia de manager sportiv pe dl Mihai Stoica, nascut la data de 12.04.1965, de indata ce acesta va fi eliberat din penitenciar. Mentionam ca atributiile d-lui MS vor respecta cu strictete conditiile impuse de pedeapsa complementara.

Se elibereaza prezenta pt a-i servi in instanta.

Nr inreg/28.12.2015"

În mod normal, în jur de o lună ar dura întreaga procedură până când următoarea instanţă va judeca recursul. Cel puţin, aşa s-a întâmplat în cazul lui Gică Popescu.

Conform legii, apelul este analizat de Judecătoria pe raza căreia se află penitenciarul unde este închis condamnatul, în cazul de faţă Judecătoria Ilfov. Concret, pasul următor ar fi apelul DNA, dacă va fi făcut, apoi este aşteptată motivarea instanţei care a decis eliberarea condiţionată şi apoi este pus dosarul pe rolul instanţei. 

FOTO cu DOCUMENTUL: