• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ciprian Marica a efectuat astăzi primul antrenament sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf.

La mai puţin de 12 ore după ce a semnat contractul cu formaţia campioană, Marica a luat drumul Antalyei, unde a făcut joncţiunea cu noii săi coechipieri.

După mai multe luni de inactivitate ca urmare a accidentării suferite, atacantul a tras tare la şedinţa de pregătire de astăzi, pentru a se integra cât mai repede în programul stabilit de preparatorul fizic Tommy Neubert.

De altfel, faptul că va prinde o pregătire de iarnă la cel mai înalt nivel a fost unul dintre argumentele pentru care Ciprian a ales oferta roş-albaştrilor. Dacă ar fi mers la Getafe - cealaltă echipă care l-a curtat insistent -, ar fi trebuit în timp să ajungă la 100% din punct de vedere fizic. La Steaua, în schimb, are suficient "spaţiu" să se pună la punct din toate punctele de vedere până la reluarea campionatului.

"Situaţia nu e însă foarte simplă într-un campionat aflat în desfăşurare, care se termină şi foarte devreme pentru a se pregăti echipele naţionale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar într-o echipă aflată în ultima parte a competiţiei îţi trebuie timp să te integrezi, să intri în schemele de joc, în mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor tăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care sa fac pregătirea completă de iarnă şi să fiu aproape de privirile staffului tehnic al naţionalei. Şi, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipă", a explicat Marica ieri, după ce a semnat cu Steaua.

Vezi mai jos imaginile de la antrenamentul campioanei

La scurt timp după ce Digi Sport v-a prezentat primele imagini cu Marica la antrenamentul Stelei, pe pagina oficială de Facebook a campioanei au apărut mai multe imagini de la testele de efort efectuate de atacant, dar şi de la şedinţa de pregătire.