• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Federația Română de Fotbal a stabilit ca perioada în care cluburile vor putea înregistra transferurile făcute în această iarnă să fie 24 ianuarie - 20 februarie. Campionatul se va relua, mai devereme ca niciodată, pe 4 februarie.

Liga 1 din acest moment nu mai seamănă prea mult cu fotbalul românesc de acum 7-8 ani, exemplul cel mai evident în acest caz fiind faptul că echipele nu mai transferă jucători pe bani mulţi și caută mai mult fotbaliști liberi de contract. Deşi s-au reunit toate formațiile, momentan s-au realizat doar două transferuri.

Steaua este principala echipă care a mișcat pe piața transferurilor. Formaţia antrenată de Laurențiu Reghecampf i-a achiziționat pe Denis Alibec, de la Astra, pentru 2.04 milioane de euro și pe Harlem Gnohere, de la Dinamo, pentru 250.000 de euro. Cei doi au plecat deja în cantonament cu echipa finanțată de Gigi Becali.

Liderul campionatului, FC Viitorul, nu a făcut încă nicio achiziție. În ultimul timp s-a vorbit de o revenire a lui Aganovic, dar nu este încă nimic oficial. La echipa lui Gică Hagi este posibil să evolueze în cea de-a doua parte a sezonului și Sebastian Mladen, jucător crescut la AS Roma și care a mai jucat la Viitorul în sezonul 2012 - 2013. Fundașul de 25 de ani a efectuat vizita medicală împreună cu liderul Ligii 1, iar marți va pleca în cantonament cu echipa ”Regelui”.

O altă echipă care s-a mai mișcat cât de cât pe piața transferurilor este CS U Craiova. Oltenii l-au readus de la Vâlcea pe Leonard Drăghici, iar Pedro Mingote fostul portar al celor de la Târgu Mureș se pregătește și el cu echipa lui Mulțescu.

Dinamo, Astra, Gaz Metan sau CFR nu au făcut încă nicio mișcare pe piața transferurilor. Clujenii încearcă totuși să-l repatrieze pe Ciprian Deac.

În trecutul apropiat, Vasluiul îşi permitea să le achite sute de mii de euro pe an lui Wesley, Adailton şi Sânmărtean, Dinamo le dădea suficienţi bani lui Lobonţ şi Tamaş pentru a-i readuce în Liga 1, iar CFR îşi permitea să plătească jucători de genul lui Fabianni, Peralta sau Dubarbier.

Tot atunci, Steaua achita şi ea zeci de mii de euro pe lună unor jucători ca Mendoza, Dayro Moreno sau Rădoi. Echipa lui Becali a menținut standardele ridicate şi mai recent, plătind 25.000 de euro pe lună lui Tade și 30.000 lui Chipciu. 

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT