• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali a stabilit o strategie pe termen lung la FCSB și se bazează pe un grup de 5 jucători - 4 dintre ei de atac - atunci când spune că, în cel mult doi ani, roș-albaștrii vor realiza "lucruri mari în Europa".

Căpitanul Florin Tănase, alături de Florinel Coman, Dennis Man, Daniel Benzar și de mijlocașul la închidere Dragoș Nedelcu sunt cei în jurul cărora omul de afaceri vrea să formeze o echipă redutabilă și are argumente puternice în acest sens.

Marele pariu al patronului de la formația bucureșteană este în continuare Florinel Coman, pentru care spune că în acest moment nu ar accepta nici măcar o ofertă de 20 de milioane de euro.

"Eu știu să iau 50 de milioane și o voi demonstra", a anunțat omul de afaceri, care ar fi dispus să plătească până la 7 milioane de euro pentru a cumpăra un jucător pe care să fie sigur că îl poate vinde pe un preț de ordinul zecilor de milioane. Până acum, cel mai scump jucător cumpărat de FCSB și totodată cel mai scump fotbalist transferat între cluburi din România este Florinel Coman, cu o valoare totală de 3 milioane milioane de euro (două milioane de euro inițial, plus un milion pentru a elimina clauza conform cărei Viitorul urma să încaseze 20% dintr-un viitor transfer).

"Pentru mine nu contează, dacă iau un jucător valoros, că dau 3 sau 5 sau 7 milioane, pentru că eu voi lua 50, 80 de milioane. Contează să fie cu adevărat valoros, că eu știu să iau 50 de milioane și o voi demonstra. De aia sunt așa vehement și sever. Florinel Coman, Man, Tănase, Benzar ăla mic și Nedelcu sunt 5 jucători cu care, peste doi ani, dacă nu îi vând, o să putem să facem mari lucruri în Europa. Dacă vine cineva acum și îmi dă 20 de milioane pe Florinel, nu îl vând, că vreau 80-100", a spus Gigi Becali în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

"Ca să ajungi tare în Europa, trebuie să ai 4 jucători de valoare în față. În apărare e mai greu să ai jucători de valoare. În față, jucătorii români au valoare tehnică și putem face meciuri mari și cu Real Madrid, și cu Barcelona. 

Și noi, dacă ne apărăm bine, cum am făcut-o cu Sporting, putem să marcăm gol. Dacă marca Enache, se făcea 1-0 și puteam să le dăm și 2-0 pe contraatac. În trecut, jucam cu Liverpool și nici nu ajungeam la poartă, pentru că nu aveam atac. Acum avem jucători care pot marca oricărei echipe din Europa", a mai spus patronul de la FCSB.