• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Zvonurile s-au adeverit. Collins Fai a plecat de la Dinamo și va semna cu Standard Liege un contract pe 4 ani și jumătate. Fai a plecat deja în Belgia, unde va semna angajamentul cu Standard. Cum camerunezul de 23 de ani sosit în 2013 de la Union Douala mai avea jumătate de an de contract cu Dinamo, probabil ”câinii roșii” vor primi și ei o sumă de bani de la echipa belgiană.

”Este o șansă foarte importantă pentru mine. Îmi pare rău că nu am câștigat niciun trofeu cu Dinamo, dar rămân cu marea bucurie a victoriei împotriva Stelei”, a declarat fundașul dreapta pentru Digi Sport, la plecarea spre Belgia.

Rednic l-a direcționat?

Dinamo îi făcuse ofertă de prelungire a contractului scadent în vară, dar Fai a refuzat, în ciuda faptului că declarase în repetate rânduri că vrea să rămână.

"Fai nu a semnat prelungirea contractului, deşi clubul i-a propus acest lucru. E vrăjeala când spune că vrea să rămână. Din ce ştiu eu, el are deja semnat un precontract în altă parte. El se va prezenta la reunirea lotului şi vom decide care va fi soarta lui în cadrul echipei. Nu doresc să am de a face cu jucători care stau la echipă, dar, de fapt, sunt cu gândul în altă parte. Am păţit asta cu Matei, nu mai vreau sa păţesc la fel si cu alţii", declarase antrenorul Mircea Rednic săptămâna trecută, contrazis fiind de agentul fundașului dreapta.

Cristi Hossu, impresarul care l-a adus pe Fai în România, l-a acuzat, ÎN DIRECT la Digi Sport, pe Rednic de ipocrizie, declarând că chiar tehnicianul ”câinilor roșii” l-ar fi împins pe Fai spre un transfer la Standard, echipă la care ”Puriul” a jucat în perioada 1991/1996 și pe care a antrenat-o în sezonul 2011/2012.

”Săptămâna trecută m-am întâlnit cu oamenii din conducerea lui Dinamo, am discutat despre detaliile prelungirii. Apoi, am primit o ofertă foarte avantajoasă de la FC Sion, pe care am refuzat-o pentru ca jucătorul să continue cu Dinamo. Acum, am aflat din presă că Standard ar fi interesată. Eu nu știam și nici conducerea lui Dinamo nu știa. Singura echipă din Belgia cu care am discutat a fost Anderlecht, care a refuzat, spunând că vrea un jucător mai bun.

Sunt 100% convins că Rednic vrea să îl îndrepte pe Fai către Standard. Credeți că Standard Liege și-ar fi luat fundaș dreapta tocmai de la Dinamo? După părerea mea, nu îl văd ca pe un un jucător de Standard, în acest moment. Până în momentul de față, singura ofertă pe care am primit-o eu, personal, a fost de la FC Sion, din Elveția. Oferta o dezavantaja pe Dinamo și ne avantaja pe mine și pe jucător, fiindcă se propunea să vină din vară”, a spus Hossu.