• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Steliano Filip nu a fost păstrat în lotul lui Dinamo pentru meciul de la Craiova. Contra a explicat motivele din spatele acestei decizii.

Dinamo a pierdut ultima partidă din Liga 1, pe teren propriu cu Timişoara, iar la final jucătorii au fost admonestați în momentul în care s-au dus să salute galeria. Sergiu Hanca și Steliano Filip au luat atitudine și s-au certat cu fanii la gardul peluzei Cătălin Hîldan. Adrian Mutu și Ionel Dănciulescu au ajuns și ei repede în acea zonă pentru a calma situația. Căpitanul Filip a plecat spre vestiare și și-a pus mâna la inimă, sărutând și stema clubului, înainte să iasă de pe teren.

Atitudinea avută pare să îl fi costat pe fundaşul stânga prezenţa în lotul pentru confruntarea de sâmbătă cu oltenii lui Mangia, deşi Contra a vorbit mai degrabă de o lipsă de formă a apărătorului, ci nu de o pedeapsă pentru atitudinea avută.

"Steliano Filip nu face parte din lot la acest meci. Nu pentru ce s-a întâmplat cu suporterii, ci pentru că am considerat că pentru meciul acesta am nevoie de alte soluţii. În consecinţă, l-am lăsat în afara lotului. Problem medicale nu am, am făcut un lot de 19 jucători, cu 4-5 foarte tineri. Încerc să aliniez o echipă care să poată câştiga la Craiova şi pe bancă să am tineri care au dorinţa de a câştiga orice minge", a spus Contra, în conferinţa de presă de astăzi.

De notat faptul că Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al "câinilor" i-a avertizat pe jucătorii lui Cosmin Contra că vor fi amendaţi dacă vor mai intra în clinciuri cu ultraşii dinamovişti. "Cine le va mai răspunde suporterilor şi cine va mai încerca să se dea cocoş în faţa lor va plăti drastic. Dacă vor să fie cocoşi, să fie pe teren", a spus oficialul echipei din "Ştefan cel Mare" la Digi Sport, după partida din ultima etapă.

Întrebat despre lipsa de randament ale unor senatori de drept din echipă, Contra a admis că şi el a greşit. "E vina mea că nu am observ anumite lucruri, dar încerc să le remediez. Toţi greşim: şi noi ca antrenori trebuie să vedem, să analizăm ce se întâmplă şi să luăm anumite decizii bune pentru echipa naţională".

Pentru ”câini”, urmează duelul de sâmbătă cu Craiova. Partida se va disputa începând cu ora 20:30 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. Meciul poate fi urmărit în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro.