• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Florin Niţă a devenit titularul postului de portar la Steaua, după ce a început sezonul ca rezervă, iar prestaţiile bune din ultimele etape din 2015 i-au adus şi convocarea la naţională, pentru turneul din Turcia.

Portarul de 28 de ani nu este surprins de faptul că selecţionerul Anghel Iordănescu l-a inlcus pe lista de 25 jucători din campionatul intern care vor participa la stagiul de pregătire din perioada 25 ianuarie - 6 februarie. Mai mult decât atât, recunoaşte că visează să fie printre "tricolori" şi la Euro.

"Sincer, după evoluţiile din ultima parte a campionatului, mă aşteptam. Lotul pentru Euro? Depinde de mine să fiu serios şi să mă pregătesc la fel ca până acum", a declarat Niţă, după primul amical al iernii pentru Steaua, 2-2 cu Young Boys Berna.

Deşi traversează o formă foarte bună şi a intrat şi în vederile lui Iordănescu, Niţă ar putea avea parte de o concurenţă puternică la Steaua, în partea a doua a campionatului. Laurenţiu Reghecampf a declarat că îşi doreşte încă un portar valoros, acest lucru putând însemna trecerea pe bancă a fostului goalkeeper de la Chiajna.

Mario Felgueiras, care a mai jucat în Liga 1 la FC Braşov şi CFR Cluj, este principala ţintă a campioanei. O altă posibilă soluţie este Giedrius Arlauskis, devenit al treilea portar la Watford, după transferul lui Costel Pantilimon, astfel că lituanianul ar putea reveni la Steaua sub formă de împrumut.

Niţă nu este îngrijorat de venirea altui portar şi spune că este pregătit să facă faţă concurenţei.

"Nu depinde de mine. De mine depinde să mă pregătesc şi să-mi văd de treabă. Eu am contract cu Steaua, joc bine şi mă antrenez bine", a precizat Florin Niţă.