• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Florin Bratu s-a numărat printre cei 22 de foști fotbaliști care au dobândit astăzi licenţa de antrenor UEFA B+A, în sala ”Nicolae Dobrin” de la sediul FRF, în prezența președintelui Răzvan Burleanu. La final, fostul atacant a spus că unul dintre obiectivele sale este să pregătească pe FC Dinamo, alături de fostul său coleg de echipă și actualul director sportiv la gruparea „alb-roşie”, Ionel Dănciulescu. 

“A fost un an foarte bun, în care am învăţat destule lucruri, felicit şcoala de antrenori şi Federaţia Română de Fotbal pentru că în aceste cursuri ne-au dat o direcţie foarte modernă. Eu antrenez de doi ani şi jumătate, nu am vrut să ard nişte etape, am luat-o de jos de la copii şi juniori, de la Liga a III-a şi îmi doresc uşor-uşor să antrenez echipe cât mai mari. Dar o iau pas cu pas, e o meserie foarte grea, dar provocatoare pentru mine, dar lucrul acesta nu face decât să mă motiveze zi de zi. Îţi trebuie curaj pentru orice, dar e adevărat că fotbalul în România este într-un uşor recul. Dar dacă eşti foarte bine pregătit şi ştii ce ai de făcut poţi face lucrurile bine. Eu cred că există în continuare materie primă în România. Mi-aş dori să lucrez cu Dănciulescu, pentru că aşa aş antrena şi eu Dinamo. Este unul dintre obiectivele mele peste câţiva ani”, a afirmat Bratu, care momentan o antrenează pe Dinamo U19.

"A fost o experiență minunată, sunt primii pași pe care îi facem în meseria de antrenor. Nu cred că vom uita vreodată acest curs. Ne-am amintit de anii de școală, am învățat multe lucruri ce ne vor folosi în viitor. Le urez mult succes în cariera de antrenor colegilor mei", a spus și Ion Dănciulescu.

Preşedintele grupării Astra Giurgiu s-a aflat și el printre absolvenţii Şcolii de Antrenori, chiar dacă nu intenţionează să îmbrățișeze această carieră. “Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul, deocamdată sunt mulţumit de ceea ce fac, îmi place şi sper să obţin performanţe majore aşa cum s-a întâmplat în primul an. Sunt mai mulţi antrenori de la care am avut de învăţat, de la fiecare poţi învăţa câte ceva”, a spus și Dani Coman.

Noii deținători ai licenței UEFA A sunt: Florin Bătrînu, Marius Bilașco, Florin Bratu, Ovidiu Burcă, Cornel Cernea, Dănuț Coman, Ionel Dănciulescu, Răzvan Farmache, Ionuț Luțu, Ionuț Mazilu, Marius Măldărășanu, Marius Mitu, Cătălin Mulțescu, Cătălin Munteanu, Valentin Năstase, Valentin Negru, Daniel Oprița, Sergiu Radu, Daniel Rednic, Florin Șoavă, Mihai Stere, Cristian Todea.

Cursul a debutat în luna februarie a anului trecut și a cuprins șase module. Criteriile principale de admitere au fost: deținerea carnetului de antrenor, peste 200 de jocuri în competițiile oficiale din România și din străinătate, să nu fie jucător activ. Posibilitatea organizării unui astfel de curs a fost prevăzută în Convenția UEFA, Ediția 2015, conform art. 5, lit. e) coroborat cu art. 22 și art. 23.