• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 14:26 Conducerea grupării constănțene a confirmat despărțirea de Florinel Coman pe pagina de facebook. ”Crescut în ultimii șapte ani în Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, Florinel Coman a părăsit clubul constănțean și a devenit definitiv jucătorul formației FCSB începând de astăzi. FC Viitorul îi mulțumește lui Florinel Coman pentru aportul adus la ascensiunea echipei constănțene spre vârful piramidei Ligii I în sezonul precedent și îi urează mult succes în carieră”, au notat oficialii campioanei en titre.

Sursa foto: FC Viitorul Constanța

UPDATE 14:15 Florinel Coman este oficial noul jucător al FCSB, Becali prezentându-l în urmă cu puţine minute la palat. Fotbalistul venit de la Viitorul va avea o clauză de reziliere record pentru fotbalul românesc: 100 de milioane de euro. 

"E al doilea cel mai talentat fotbalist din România după Hagi. Mai bun decat Mutu. I-am pus clauza de 100 milioane de euro. Asta va fi valoarea lui peste doi ani Daca uită de ţigară. I l-am dat exemplu pe Ronaldo", a spus Becali, la prezentare, pentru ca apoi să detalieze în ce condiţii s-a realizat transferul: "Îi dau un salariu mare, aproape 15000 de euro/lună şi vom achita două milioane de euro celor de la Viitorul, plus 500.000 de euro dacă anul viitor intră în grupele Ligii Campionilor. În cazul unui viitor transfer, Viitorul mai ia 20%".

UPDATE 13:30 Florinel Coman a ajuns în jurul orei 13:00 la "palat", împreună cu impresarul Pietro Chiodi. La un sfert de oră distanţă, şi-a făcut apariţia şi preşedintele roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală. În acest moment se pun la punct ultimele detalii legate de actele de transfer, urmând ca în scurt timp fotbalistul să îşi pună semnătura pe contractul cu echipa lui Becali.


Florinel Coman va fi de mâine jucătorul FCSB. Viitorul şi Becali au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului ofensiv. Informaţia a fost confirmată de patronul roş-albaştrilor, care a declarat la Digi Sport că "probabil chiar de azi va veni la antrenament. Peste câteva ore o să vă spun mai multe şi despre bani şi despre celelalte detalii".

Florinel Coman calcă pe urmele lui Dragoș Nedelcu și Romario Benzar la FCSB. Asta deși Viitorul ar fi primit o ofertă mai bună decât cea pe care a făcut-o Gigi Becali.

Potrivit informaţiilor Digi Sport, Becali va plăti între un milion şi jumătate de euro şi două milioane pentru jucătorul de 19 ani. Gigi va oferi și un procent dintr-un viitor transfer al acestuia, aproximativ 20%.

"Coman a semnat cu Steaua. Va face mâine antrenament alături de Budescu şi Alibec. Nu mă sperie forma lui, Dumnezeu l-a pus să joace aşa slab. Dacă joci prost acum, ajungi la Becali. E transfer definitiv", a spus latifundiarul, la sportro. De notat că la ultima partidă, cu CS U Craiova, Coman a făcut un meci extrem de slab, chiar într-un moment în care era "spionat" din tribune de mai mulţi impresari. El nu doar că s-a zbătut în atac, dar a pus mingea pe tavă la prima reuşită a lui Mitriţă.

De notat că Viitorul ar fi avut ofertă mai bună, lucru confirmat de "Rege". În cele din urmă, însă, jucătorul va rămâne în Liga 1, urmând a se lupta în tricoul FCSB. În ciuda relaţiilor reci din ultimul timp, Hagi a înţeles că cea mai bună ofertă a venit de la Becali.

Coman are ofertă foarte mare. Nu contează de la cine. Cine are valoare, are și oferte. El nu a intrat în criză, nu intru nici eu. Contează că are ofertă pe bani foarte mulți, nu din partea cui e. E valoros, chiar dacă unora nu le convine”, a zis Hagi, joi.

Se pare că oferta despre care vorbea fostul căpitan al echipei naționale a venit de la Benfica și se ridică la trei milioane de euro. Hagi nu a fost convins să accepte propunerea ”vulturilor” din Lisabona, întrucât aceștia intenționau să vireze banii în mai multe tranșe și să nu ofere un procent dintr-un următor transfer.

Acest lucru nu se poate spune și despre FCSB, Becali fiind dispus să plătească toată suma din prima. Asta l-ar ajuta pe Hagi să își regleze bugetul în actualul sezon.

Jucătorii transferați de FCSB în această vară: Artur Jorge, Romario Benzar, Dragoș Nedelcu, Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Junior Morais, Ionuț Larie, Cătălin Golofca, Andrei Vlad, Robert Grecu, Toma Niga și Paul Szecui; plus Daniel Benzar, revenit după împrumutul la Academica Clinceni.

Rămâi pe www.digisport.ro pentru amănunte!