• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fost avocat al Stelei şi jurist al LPF, Cătălin Ciubotă, e de acord cu Liga Profesionistă de Fotbal, care a declarat-o pe Viitorul campioană în Liga 1. FCSB, care a încheiat sezonul la egalitate de puncte cu echipa lui Hagi, a anunţat că va contesta la TAS decizia LPF.

"Dau dreptate Ligii, sunt principii de drept direct aplicabile. Esenţa acestei competiţii este de a se lua în calcul numai rezultatele din play-off, altfel ar fi consecinţe absurde, s-ar ajunge în derizoriu. Şi la nivel european practica e constantă în acest domeniu. Sunt două competiţii adiacente, dar diferite. Se bazează pe reguli de esenţa acestui tip de competiţie, nu poţi încurca borcanele, nu poţi combina clasamentul din două faze diferite ale competiţiei", a declarat Ciubotă la "Fotbal Club".

Fostul jurist al LPF speră ca TAS să nu schimbe verdictul, aşa cum solicită patronul FCSB-ului, Gigi Becali.

"Ar fi trist ca un campionat să se decidă la instanţele jurisdicţionale şi nu pe teren, fotbalul trebuie jucat în iarbă. Nu e însă o precizare concretă, expresă în acest regulament. Singura discuţie la TAS ar fi pe acea neprecizare din regulament", a mai spus Cătălin Ciubotă.

Viitorul şi FCSB au fost departajate de LPF pe baza rezultatelor directe din play-off, favorabile constănţenilor. "Roş-albaştrii" susţin însă că rezultatele care trebuiau luate în calcul sunt cele din tot sezonul, care ar fi adus titlul echipei lui Laurenţiu Reghecampf.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT