bogdan lobont
Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

EXCLUSIV Iorgulescu: "Cea mai bună soluţie pentru redresarea fotbalului e Liga 1 cu 14 echipe"

08.04.2015, 15:53

La jumătatea returului din Liga 1, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a oferit un interviu ÎN EXCLUSIVITATE pentru cititorii site-ului digisport.ro. Printre altele, cel care l-a înlocuit pe Dumitru Dragomir spune că nu are niciun regret că a propus şi s-a aprobat ca din sezonul viitor prima divizie să aibă doar 14 echipe şi nici ca numărul extracomunitarilor să fie redus drastic.

gino iorgulescu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Dacă ar fi să faceți o caracterizare a fotbalului românesc, cum ar fi el în opinia dumneavoastra ? 

- În opinia mea, fotbalul românesc se află într-o perioadă dificilă și tranzitorie mai ales din punct de vedere al organizării sale. Cei care conduc cluburile de Liga 1 ar trebui să fie ceva mai realiști, pentru că nu traversăm o perioadă benefică fotbalului. Pe de altă parte, insolvența în care se află mai multe cluburi ar trebui să le disciplineze financiar, să-i facă pe conducători să fie mai realiști în ceea ce privește previziunea realizării unui buget.

Care credeți că sunt cele mai importante realizări din mandatul dumneavoastră? Și punctat, dacă se poate, ce e mai important!
- Cea mai importantă realizare de până acum, din mandatul meu, este contractul pentru drepturile de televiziune obținut pentru cluburi și aici trebuie să spun că intrarea grupului RCS-RDS în acest contract mi-a dovedit că s-a înțeles cât de importantă este expunerea și cât de importanți sunt banii pentru viața cluburilor.

Se folosește din ce în ce mai des expresia "Liga insolvenților", care credeți că e soluția de redresare a acestor formații?
- Insolvența este totuși cea care creează premisele unei mai bune organizări a cluburilor, așa cum spuneam mai sus. De asemenea, limitarea bugetelor la ceea ce investitorii pot aduce din punct de vedere financiar ar fi încă o soluție. Ar trebui ca bugetul său să fie sută la sută construit pe acest aport al finanțatorilor.


Ar fi o soluție retrogradarea echipelor care intră în insolvență?
- Nu! Cum am spus, insolvența poate fi benefică dacă în perioada celor trei ani, cât durează în mod normal o astfel de stare financiară, conducătorii vor înțelege să nu mai semneze cu jucătorii contracte pe care apoi nu le pot plăti.

Ați simțit vreodată că, deși s-a votat sistemul cu 14 echipe, unii au încercat să saboteze acest sistem?
- Am simțit unele nemulțumiri din partea câtorva dintre conducători, dar în final cu toții au înțeles că sistemul cu 14 echipe, cu play-off și play-out poate crește competitivitatea întrecerii, o poate face mai interesantă și mai atractivă, iar pe cale de consecință poate readuce spectatorii în tribune în număr mare.

Care e relația dumneavoastră cu domnul Burleanu? Și care a fost cea mai mare problemă apărută sau cea mai mare diferență de opinie?
- Am o relație civilizată cu președintele FRF și cred că este o relație benefică fotbalului românesc. Singurul diferend l-am avut pe tema sistemului competițional, domnul președinte Burleanu ar fi dorit 16 echipe în Liga 1. Până la urma și dumnealui, ca toți oamenii cu răspundere din fotbal, au agreat sistemul cu 14 echipe propus de mine.

Care vi se pare rezultatul noii competiții "Cupa Ligii" ?
- Cupa Ligii Adeplast e o reușită, s-a dovedit a fi un sistem foarte bun de jocuri, cu multe partide atractive pentru public, iar ca succesul să fie sută la sută ar trebui ca și finala să fie una deosebită, o reușită din toate punctele de vedere.

Cât rău a făcut Stelei scandalul mărcii și care credeți că e soluția și mai ales dacă aveți semnale că se va rezolvă această situație?
- Scandalul iscat în jurul mărcii Stelei i-a făcut rău nu doar echipei, ci intregului fotbal românesc. Asta pentru că Steaua e percepută peste tot în țară și în lume drept cea mai importantă și populară echipă, succesul ei din 1986 fiind la baza acestei extraordinare notorietăți. Cred că ar trebui să se găsească mai multă înțelegere la Ministerul Apărării Naționale, pentru ca Steaua și echipa națională sunt brand-urile care ne-au făcut cunoscuți pe toți în Europa.

Care ar fi lucrul pe care ați dori să îl imbunătățiți mai mult ?
- Aș vrea să pot îmbunătăți cu adevărat ceea ce se întâmplă cu copiii și juniorii în fotbalul românesc. Aș vrea să ne putem implica mai mult în centrele de copii și juniori care acum sunt aproape pe linie moartă, cele mai multe dintre ele. Daca nu ne creștem copiii așa cum trebuie, nu vom mai avea acces la performanță mulți ani de-acum înainte. Și, în al doilea rând, mi-aș dori să putem atrage sponsori mai mulți și să vindem publicitatea la comun, pentru toate echipele ligii, așa cum am vandut și drepturile tv.

Soluția cu străinii cu prezențe la echipa naționalp cum vi se pare? Ganditi-vă că în fotbalul românesc nu ar mai veni un Texeira, un Wesley, etc
- Din moment ce eu am propus-o, mi se pare o soluție foarte bună. E benefic pentru fotbalul românesc să limităm venirea de jucători extracomunitari. Dacă vin, să vină cei cu adevărat valoroși. Iar dacă nu mă înșel, Teixeira și Wesley au pașapoarte europene, nu?

Cum comentați ce s-a întâmplat cu Zoltan Kovacs și fiul lui Hagi, Ianis ?
- Nu aș vrea sș comentez acel episod, dar dacă m-ați întrebat, voi spune doar atât: nu e normal ce s-a întâmplat!

La cum vedeti situația în acest moment, se califică Steaua în UCL ?
- Steaua trebuie mai întâi să câștige campionatul. Apoi, în UEFA Champions League, cea mai puternică întrecere din fotbalul mondial, orice echipă are sansa ei. Formațiile cu șansa a doua, foarte bine organizate, pot produce mari surprize. La Ploiești, ca să dau un exemplu, am văzut o reprezentativă a Insulelor Feroe foarte aproape să plece cu un meci egal în compania naționalei noastre. Ducând comparația mai departe, orice echipă poate în fotbalul de astazi să producă rezultate mari, daca e organizată, atentă și foarte bine pregatită. Văd Steaua capabilă de noi rezultate mari în Europa.

Ați cerut demisia lui Kyros Vassaras. Care mai este acum părerea dumneavoastră?
- Sper să avem parte de arbitraje din ce în ce mai bune. Asta astept din partea domnului Vassaras.

Vă îngrijorează faptul că pe stadioane suporterii sunt tot mai puțini ?
- Am făcut o analiză în cadrul Ligii și am constatat că numărul spectatorilor e un pic mai mare în acest sezon. Dar important este că în această ediție retrogradează șase echipe și, deja, tensiunea provocată de miza partidelor în care sunt angrenate echipele aflate în pericol, aduce mai mulți oameni în tribune. La anul însă, în sistemul cu 14 echipe, sunt convins ca vom vorbi cu adevarat de un public numeros in tribune.

Despre echipa națională, care este opinia dumneavoastră (cum vi se pare, suntem pregătiți pentru un turneu final)? Și ce părere aveți despre scandările fanilor la meciul cu Feroe ?
- Echipa națională trece și ea printr-un proces de reconstrucție, ușor, ușor se va crea acolo un grup bun de fotbaliști și cred că vom avea un turneu final bun la Euro 2016. Suntem foarte aproape de calificare și nu o putem rata dacă vom rămâne serioși și atenți la ce trebuie să facem noi și nu la ceea ce fac alții. Cât privește publicul, el trebuie respectat pentru că vine la meciuri. Oamenii din tribune reprezintă factorul cel mai important, ei stimulează jocul unei echipe, dar în același timp trebuie să înteleaga că suntem în anul 2015 și că fotbalul s-a schimbat mult. Fenomene precum cel al huliganilor din Anglia anilor '80 sunt tot mai rare astazi si reprezinta categorii tot mai restranse de oameni. Publicul echipei nationale este exceptional de cele mai multe ori, dar au fost si momente, ca la Ploiesti, cand el ar trebui sa inteleaga ca unei echipe nu-i reuseste intotdeauna pe teren ceea ce si-a propus la cabine. Uneori, adversarul se autodepaseste. Important este ca toti sa intelegem ca in tricoul nationalei se joaca pentru Romania, nu pentru Steaua sau alta echipa, indiferent de cine poarta acel tricou.

Etichete: liga 1 , digisport , cupa ligii , gino iorgulescu , gino iorgulescu liga 1 cu 14 echipe este cea mai buna solutie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Foto Surpriză! Cine a însoțit echipa națională în Spania
gino7
Costel Gâlcă a spus cum va gestiona relația cu Mihai Rotaru în privința deciziilor tehnice: ”O să fiu clar”
Vejle Boldklub - FC Copenhagen, 3F Superliga, football, Denmark, Vejle
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro