• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Valeriu Iftime e decis să-i relanseze cariera lui Cătălin Golofca, trimis de patronul FCSB-ului, Gigi Becali, la echipa secundă a "roş-albaştrilor".

Patronul lui FC Botoşani speră să-l readucă în iarnă pe fotbalistul vândut în vară la FCSB pentru 400.000 de euro.

"Sunt relaţii normale cu Steaua. Sunt trist pentru soarta copilului şi a fotbalistului Golofca. L-au pus la zid într-un mod neortodox. Nu poţi să-l arunci în lada de gunoi, e un fotbalist important pentru mine, am 60% din procente. Eu nu l-am dat la Steaua pentru 400.000 de euro, ci pentru următorii 600.000 de euro. Nu e deloc adevărat că are comportament nesportiv. Acum nici Golofca nu merge la bibliotecă sau la teatru. Sunt debusolat de modul în care a fost tratat. Am vorbit, mă sună des. Voi vorbi cu Becali pentru că e important să îl repunem în circuit pe băiatul ăsta. Nu poţi să-l ţii la liga a treia. E păcat pentru fotbal, are calităţi. A plecat la 26 de ani în fotbalul mare, are un handicap. Eu pot să-l fac pe Golofca fotbalist 100%", a declarat Iftime la Pro X.

Şeful moldovenilor ia în calcul şi o explicaţie-surpriză pentru intrarea lui Golofca în dizgraţie.

"Poate fi afectat de conflictul MM Stoica - Anamaria Prodan. Poate fi o variantă de luat în seamă. Ştiu că Anamaria Prodan l-a susţinut mult pe Golofca, i-a făcut mult bine copilului. Sunt marile greşeli care se fac la Steaua. Patronul ia toate deciziile importante, fotbalişti colosali la nivelul României s-ar putea distra în campionat. Atât timp cât lucrurile se fac pompieristic, Becali face lucrurile diferit atunci când e nervos. E mare păcat să-l ţii pe Alibec pe tuşă. Nu cred că îl fac pe Alibec om cu amendă sau cu sancţiune morală sau cu datul prin presă", a mai spus Iftime.

Cătălin Golofca a jucat opt meciuri pentru FCSB, în toate competiţiile, însă n-a reuşit încă să marcheze vreun gol.

În tricoul Botoşaniului, atacantul în vârstă de 27 de ani a jucat 38 de partide în Liga 1 şi a marcat 12 goluri.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT