• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Adrian Mutu, care va împlini la 8 ianuarie 37 de ani, vrea să-și încheie cariera internațională cu prezența la Euro 2016 și tocmai de aceea tatonează mai multe variante privind un viitor transfer.

Surprinzător, pe lista echipelor care vor semnătura lui Mutu s-a înscris și Pandurii Târgu Jiu. Președintele gorjenilor, Narcis Răducan, a spus, prezent fiind în studioul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport, că este posibil ca ”Briliantul” să fie antrenat de Edi Iordănescu în acest an.

”E o variantă de 1x2 ca Mutu să fie antrenat de amândoi în acest an, adică și de Edi și de Anghel Iordănescu. Edi s-a întâlnit la o cafea cu Adi Mutu, dar e mult până la a spune că e o negociere. Se cunosc de mult timp, au schimbat impresii, Edi s-a interesat de situația lui, nu i-a făcut o propunere, dar dacă ținem cont că perioada de transferuri e lungă, e posibil orice variantă”, a spus Răducan.

Mutu poate ajunge la Pandurii, asta și pentru că acolo evoluează Săpunaru, un fotbalist care s-a integrat perfect.

”Nu este simplu să ai parte de astfel de trasee și aici e meritul lui Edi că a reușit cu Săpunaru, cum la fel a reușit și cu Răduț, care a revenit în atenția echipei naționale, și este și posibilitatea ca Mutu să urmeze acest traseu, dar nu neapărat să joace la noi.
Important pentru el este să fie la punct cu pregătirea fizică și să-și dorească foarte mult. Din ce am văzut și din ce am simțit, Mutu ar vrea să iasă frumos din fotbal și cred că echipa care va reuși să-l legitimeze va da de un jucător motivat cu gândul la turneul final”, a adăugat președintele gorjenilor.

Răduț poate continua la Pandurii

Chestionat dacă Pandurii este un club care poate satisface pretențiile financiare ale unui jucător de seama lui Mutu, Răducan a replicat la Digi Sport.

”Avem și noi dificultăți financiare și nu sunt ușoare, dar sper să le rezolvăm până vom pleca în cantonament. Eu cred că sunt probleme rezolvabile și cred că le vom încheia în timp util. Probleme care țin de la cantonament, care a fost rezervat, dar nu și plătit, și până la transferurile de jucători. Avem trei posturi pe care trebuie să le acoperim.

Ni s-a propus și Hamza, dar deocamdată nu am finalizat nimic. Piața jucătorilor liberi e mare, dar cei care au confirmat aici sunt destul de puțini.”

Într-un final, Narcis Răducan a vorbit și despre situația lui Mihai Răduț, fotbalist care a intrat deja în ultimele șase luni de contract și care este dorit de Dinamo.

”Încercăm să-i prelungim și lui Răduț contractul. Dacă va vedea o oportunitate să treacă la un alt nivel, va rămâne în cupele europene și la Pandurii”, a mai spus Răducan la Digi Sport.