• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Transferurile lui Dragoș Nedelcu și Romario Benzar de la FC Viitorul la FCSB au adus în conturile campioanei României 2,7 milioane de euro. Gheorghe Hagi - patronul și antrenorul formației constănțene - a explicat că dorința celor doi jucători a fost cel mai important aspect care a contribuit la realizarea mutărilor.

Crescuți la Academia Hagi și lansați în fotbalul profesionist la Viitorul, Nedelcu și cel mai mare dintre frații Benzar au dorit să rămână la formația campioană atât cât echipa s-a luptat pentru calificarea în Champions League. În cele din urmă, după eliminarea din preliminariile UCL, ambii au dat curs ofertelor bune de la FCSB, iar Viitorul a ținut cont de dorința lor de a merge la roș-albaștri.

"Nedelcu a avut o posibilitate a doua oară, a fost de acord să plece. Ambii jucători au fost de acord. Și-au dorit să stea cu noi în primul tur din Liga Campionilor, își doresc să joace și în fotbalul internațional. Concret, au avut o ofertă foarte bună de la Steaua și atunci a fost opțiunea lor. Noi, clubul, am ținut cont de jucători și am fost de acord să plece. Asta e politica noastră, așa vom face și de acum încolo. Formăm jucători, suntem formatori", a spus Gheorghe Hagi.

Întrebat despre posibila plecare a lui Florinel Coman, "Regele" a răspuns: "În viitorul apropiat ne gândim dacă va rămâne sau va pleca. Voi discuta cu jucătorul și până în septembrie vom lua o decizie".