• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Proaspăt campion al României cu Viitorul, Gică Hagi vorbeşte cu mândrie despre performanţele sale în presa internaţională. Managerul tehnic al constănţenilor nu se fereşte nici de paralele îndrăzneţe. "Florinel Coman este egalul lui Mbappe", susţine "Regele".

Coman a fost una dintre revelaţiile sezonului în Liga 1 şi poate reprezenta următoarea lovitură financiară a lui Hagi. Mai ales că fostul căpitan al naţionalei României este convins că elevul său nu îi este deloc inferior lui Kylian Mbappe, noul star emergent al fotbalului european.

Presa franceză a scris că AS Monaco a respins recent o ofertă de 80 de milioane de euro pentru atacantul de 18 ani, care a marcat 25 de goluri în toate competiţiile, în acest sezon.

"Pentru mine, Coman este egalul lui Kylian Mbappe. Are 19 ani, a înscris deja de şase ori în campionat, dar e român şi nu-l cunoaşte aproape nimeni în străinătate", a declarat Hagi, în Gazzetta dello Sport, celebrul cotidian italian dedicând un spaţiu amplu performanţei reuşite de Viitorul.

Florinel Coman îi poate călca pe urme antrenorului său de la Viitorul. Hagi ar negocia vânzarea jucătorului la Galatasaray, în schimbul a 4 milioane de euro. Doar primul fotbalist cedat, pentru ca Viitorul să aibă un buget de transferuri care să-i permită să se prezinte decent în Liga Campionilor.

Hagi nu se teme că ar putea rămâne fără cei mai buni jucători din lot şi explică motivul.

"Nu mă tem că cei mai buni ar putea pleca. Mereu a fost aşa. Pentru Florinel Coman, Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu va fi dificil să rămână aici. Au oferte foarte bune.

Dar nu mi-e frică. Am 300 de băieţi la academia mea, 4 dintre ei tocmai au fost convocaţi la U15. Sunt singur. Fac mercato, sunt antrenor, şef la tineret, scouter", a precizat Gică Hagi.