• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Antrenorul echipei de fotbal FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, joi, că arbitrajul video, care va fi implementat din sezonul viitor în Liga I, este un lucru pozitiv deoarece în acest fel i se dă posibilitatea centralului să îşi schimbe decizia în cazul unei greşeli.

"Din punctul meu de vedere este bine că se va implementa arbitrajul video. Aşa dăm posibilitatea arbitrului să revadă faza la o altă viteză, chiar dacă iniţial o vede într-un fel. I se dă astfel posibilitatea să îşi schimbe decizia sau nu. Aşa că arbitrajul video este un lucru bun", a spus Hagi.

Prezent la lansarea proiectului "Joacă pentru viaţă", care are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor fundamentale de mişcare ale copiilor din România cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, Hagi a menţionat că multinaţionalele din România ar trebui să investească în sport.

"Eu dacă aş avea forţă, aş crea o lege să angrenez (n.r - în sport) toate multinaţionalele care produc foarte mulţi bani în România. Atunci ar fi simplu, ca toate aceste multinaţionale să susţină financiar sportul, care e un segment social de o mare importanţă în România. Înainte de '90 sportul era o prioritate la noi, dar după aceea nu a mai fost. Sper ca într-o bună zi să redevină o prioritate, iar sportul să se practice peste tot în România. A fost plăcerea mea de a investi în tineri la Viitorul, să le dau şanse copiilor să ajungă acolo unde îşi doresc. Le-am creat condiţii foarte bune pentru a nu se simţi inferior tinerilor din Spania sau Italia. Iar în timp, lucrurile se văd. Acum sunt bucuros că avem o fabrică şi producem fotbalişti", a adăugat Gheorghe Hagi.

Agerpres