• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

UPDATE 21:35 Oficialii Viitorului au emis un comunicat în care au încercat să explice decizia surprinzătoare de a renunţa la echipa a doua a clubului:

În urma desfiinţării echipei secunde a clubului, care a dus la apariţia unor articole în presa centrală, FC Viitorul face următoarele precizări:

1. După o experienţă de trei ani cu echipa secundă s-a constatat că este mai bine ca aceasta să-şi întrerupă activitatea din următoarele motive:

- jucătorii juniori din cadrul Academiei aveau nevoie de o altă motivaţie, de şansa de a face mai rapid pasul către prima formaţie.
- FC Viitorul a primit numeroase solicitări de la diverse cluburi din primele două ligi care au nevoie de jucători eligibili cu regula FRF privind criteriul de vârstă, mai ales că avem foarte mulţi jucători tineri, de certă valoare, convocaţi constant la loturile naţionale.

2. FC Viitorul nu a reziliat niciodată unilateral un contract, indiferent dacă jucătorul a plecat în schimbul unei sume de transfer sau liber de contract. Întotdeauna contractele s-au încheiat pe cale amiabilă, cu acordul ambelor părti”, se arată în comunicatul Viitorului.


Gheorghe Hagi a decis să retragă echipa secundă a Viitorului din campionat, cu câteva zile înainte de startul noului sezon din Liga 3.

Această hotărâre nu este singura pe care fostul căpitan al echipei naționale a luat în această perioadă. Potrivit Gazetei, Hagi vrea să-i vândă și pe ultimii jucători în schimbul cărora ar putea obține sume importante (Cristian Ganea și Kevin Boli) și să renunțe la jucătorii cu experiență aduși la începutul sezonului (Ovidiu Herea, Andrei Dumitraș și Marius Constantin).

Sursa citată precizează că managerul tehnic și patronul Viitorului intenționează să accepte una dintre ofertele pe care le are din afara României și vrea astfel să regândească proiectul pe care îl are la Academia sa. 

În plus, chiar dacă prima echipă a clubului a câștigat titlul în Liga 1, în sezonul trecut, Hagi are de gând să-și propună salvarea de la retrogradare ca obiectiv.

În privința echipei secunde, Viitorul 2 a fost înființată în 2014 și în scrisă în Liga 4. După doar un an, aceasta a promovat în Liga 3, iar în aceasta au evoluat mai mulți jucători din Academia Hagi, înainte ca aceștia să treacă la prima formație.

Anul trecut, Viitorul 2 a terminat pe locul patru în a treia serie a Ligii 3, iar, pe parcursul sezonului, pentru această echipă au evoluat majoritatea fotbaliștilor care au evoluat și în UEFA Youth League.

Referitor la jucătorii de care Viitorul vrea să se despartă, directorul general al clubului, Cristian Bivolaru, nu a confirmat că aceștia vor părăsi echipa:

Jucătorii sunt cu noi în Austria (n.r. - pentru returul cu Salzburg, din Europa League). Deocamdată nu s-a făcut o evaluare. Rămâne ca zilele viitoare să vedem ce se va întâmpla la echipă”, a spus directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, pentru Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT