• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Conducerea celor de la Pandurii Tg. Jiu s-a mişcat repede şi i-a găsit deja înlocuitor lui Marko Momcilovic, vândut la Steaua. Gorjenii au ajuns la un acord cu FC Botoşani pentru Florin Acsinte.

"Florin Acsinte, căpitanul echipei FC Botoşani, va semna astăzi pe o perioadă de doi ani şi jumătate cu Pandurii Târgu Jiu şi va face şi primul antrenament sub comanda lui Edward Iordănescu", a anunţat site-ul oficial al moldovenilor.

Fundaşul stânga de 28 de ani a jucat doar la Botoşani în ultimii 11 ani, cu excepţia unei perioade de 6 luni în care a fost împrumutat la Dinamo, şi a adunat peste 350 de meciuri în toate competiţiile.

"Eu consider că mi-am făcut treaba pentru FC Botoşani şi nu am înşelat încrederea nimănui. Am fost trup şi suflet pentru această echipă, am jucat şi cu capul spart şi accidentat, am strâns mereu din dinţi şi nu m-am dat niciodată rănit.

Consider că acum a venit momentul ca şi FC Botoşani să-mi fie recunoscătoare. La banchetul de final de an, atât domnul Şfaiţer, cât şi domnul Iftime mi-au promis că dacă voi avea o ofertă avantajoasă şi va fi să plec la mai bine îmi vor da drumul fără nicio problemă", a declarat Acsinte.

Noul jucător al gorjenilor speră ca prin transferul la Pandurii să evolueze din nou în cupele europene şi să intre în vederile selecţionerului Anghel Iordănescu.

"La Pandurii nu e vorba numai de bani. Acolo am ocazia să joc în cupele europene şi să intru şi în vederile selecţionerului. Mă bucur mult că o echipă așa mare precum Pandurii m-a dorit atât de mult. Îmi doresc să reușim să îndeplinim obiectivul impus de conducere.

Țin să le mulțumesc celor de la FC Botoșani pentru acești ani minunați și nu în ultimul rînd vreau să le mulțumesc suporterilor care au fost alături de mine și de echipă", a precizat Florin Acsinte.

Transferul a fost la un pas să cadă, după ce, miercuri, preşedintele Cornel Şfaiţer s-a arătat deranjat de faptul că Pandurii a încercat să îl transfere gratis pe Acsinte.

"Pe noi nu ne deranjează dacă Acsinte semnează cu Pandurii, a jucat 10 ani la noi. A dovedit mare caracter. Nu putem să îi oferim salariu la nivelul celui propus de Pandurii, dar dacă această echipă şi-l doreşte cu adevărat acum, e normal să plătească o sumă de bani. Mai ales că nu cerem cine ştie ce. Am vorbit de 20.000 de euro, ceea ce ni se pare o sumă modică pentru căpitanul lui FC Botoşani", a declarat Şfaiţer pentru Digi Sport.

În actualul sezon al Ligii 1, Acsinte a bifat 16 prezenţe, fără a marca vreun gol.