• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pare că a venit și rândul său. Marian Pleașcă a bifat cel de-al doilea meci consecutiv ca titular la FCSB, în acest sezon. Jucătorul de 27 de ani a profitat de forma slaba prin care trece înlocuitorul lui Romario Benzar, Gabriel Enache, și pare că și-a câștigat locul de titular.

Pleașcă a fost preferat lui Enache atât în meciul de Cupă cu ACS Poli Timișoara, câștigat cu 3-0 de FCSB, dar și în victoria echipei sale cu 4-0 în fața celor de la Juventus București, iar evoluția sa a fost una apreciată de către Nicolae Dică, dar și de către Gigi Becali.

”Pleaşcă e soluţie. De aia l-am şi adus la Steaua. Când a venit a jucat bine și ne-a plăcut tuturor”, a spus Becali în urmă cu câteva zile.

Pleașcă a ajuns la FCSB la începutul acestui an, fiind liber de contract după despărțirea de Pandurii. După o scurtă perioadă de antrenamente în care a fost pus la punct din punct de vedere fizic de către staff-ul fostului tehnician, Pleașcă e fost titularul postului de fundaș dreapta, iar evoluțiile sale au fost destul de bune.

Dacă în mandatul lui Laurențiu Reghecampf era titularul postului de fundaș dreapta, Pleașcă nu a reușit să-l impresioneze pe Nicolae Dică. Actualul tehnician l-a ținut mai mult rezervă și l-a trimis în mod constant la echipa a doua. De altfel, sătul să nu prindă nici măcar lotul, Pleașcă își anunțase impresarul să-i caute echipă în această iarnă.

Cum prima variantă pentru postul de fundaș dreapta, Romario Benzar, s-a accidentat și va fi indisponibil tot restul anului, Dică a preferat să-l folosească acolo pe Gabriel Enache, dar evoluțiile acestuia din ultima perioadă l-au dezamăgit pe tehnicianul de 37 de ani.

6 meciuri are Pleașcă pentru FCSB în acest sezon.

400.000 de euro este cota de piață a lui Pleașcă, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT