• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ilie Dumitrescu nu este de acord cu strategia aleasă de Nicolae Dică în acest sezon, aceea de a rula jucătorii. FCSB a plecat în Elveția, pentru meciul din grupele Europa League, cu Lugano, fără 4 fotbalişti din cei 22 care erau trecuți pe lista UEFA, cea mai importantă absență fiind cea a lui Denis Alibec.

Expertul Digi Sport consideră că tehnicianul de 37 de ani ar trebui să cristalizeze un nucleu de 8 sau 9 jucători pentru ca echipa să poată evolua ala nivelul aşteptărilor. Ilie Dumitrescu a fost însă contrazis de patronul FCSB, Gigi Becali.

”La ce lot are Dică, el este acoperit. El în orice moment poate să meargă pe principiul rotației, să folosească unii jucători în Europa League, alții în campionat. Văzând și analizând mai multe momente de joc ale echipei, cred că este momentul să se cristalizeze un nucleu de 8 sau 9 jucători. Eu nu văd acest lucru la Steaua.

E ok să mai schimbi câte unul sau doi jucători, asta se întâmplă la orice echipă, depinde de forma jucătorului. Prin aceste schimbări de la meci la meci, jucătorii nu pot crea acele relații de joc. Să vezi o echipă cu jucători valoroși, cum are Dică la dispoziție, care să controleze jocul, să aibă posesie, să subordoneze adversarul”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

După aceste declarații date de Ilie Dumitrescu, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a întrat în direct prin telefon și l-a contrazis pe fostul mare internațional. Patronul roș-albaștrilor consideră că Dică nu poate cristaliza un nucleu de jucători atâta timp cât echipa va juca din 3 în 3 zile.

Gigi Becali: Nu sunt de acord cu ce spune Ilie, în mare el are dreptate, dar principiul ăsta să cristalizăm un 11 nu este valabil la noi.

Ilie Dumitrescu: Ca o echipă să aibă o exprimare consistentă trebuie să cristalizezi un grup de 8 sau 9 jucători

G.B: Eu sunt de acord cu asta, dar nu o putem face.

I.D: Probabil că apar nemulțumiri, este normal sunt mulți jucători în lot.

G.B: Nu este vorba de nemulțumiri, la mine nu există nemulțumiri. La mine nemulțumire este doar atunci când nu-ți dau banii din contract, nu există altceva. Noi nu putem face ce ai zis tu, pentru că jucăm din 3 în 3 zile și trebuie să mai rulăm jucătorii”.

Următorul meci pentru FCSB este în grupele Europa League, cu Lugano, partidă care se va disputa joi, 28 septembrie, de la ora 20:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

În Elveția, Dică se gândește să folosească ”tripleta de aur”, formată din Man, Tănase și Coman, încă din primul minut, în spatele lui Harlem Gnohere. De altfel, Gigi Becali a anunțat că visul său este ca echipa să joace precum Barcelona, fără atacant, cu ”tripleta de aur” în față.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT