• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Andrija Zivkovic, fotbalistul sârb care a impresionat în dubla Partizan - Steaua din vara lui 2015 şi care a fost dorit de Becali în Ghencea, a primit în această iarnă o ofertă de la Real Madrid.

La doar 19 ani, Zivkovic se anunţă un fotbalist de mare viitor. Cel mai tânăr internațional sârb din istorie, debutând la prima reprezentativă pe 11 octombrie 2013, într-un amical cu Japonia, acesta a devenit în urmă cu ceva mai mult de 6 luni campion mondial cu naționala sub 20 de ani a Serbiei.

Tehnica sa în regim de viteză e una extraordinară, lucru remarcat şi de campioana României, care a vrut să îl transfere până să afle pretenţiile avute de Partizan. Zivkovic, care poate juca pe ambele părţi ale terenului ca aripă, a fost însă foarte aproape în această iarnă de Real Madrid, lucru confirmat chiar de tatăl său. Zivkovic senior a refuzat oferta lui Perez, deşi gruparea blanco oferea 15 milioane de euro pentru jucător, fiind conştient că sunt şanse mari să împărtăşească soarta lui Martin Odegaard. Real dispune de o formaţie extraordinară, astfel că oricărui puşti i-ar fi greu să se impună în primul 11. Ca atare, indepenedent de talent, cel mai probabil Zivkovic ar fi ajuns rezervă sau ar fi mers sub formă de împrumut la o formaţie inferioară lui Partizan.

"Cel mai faimos club din lume, Real Madrid, a oferit 15 milioane pentru Andrija, dar vrea apoi să-l împrumute. Am refuzat. Nu-i voi distruge cariera fiului meu pentru bani. Nimeni nu vrea să distrugă viața unui copil pentru bani și să se joace cu el ca și cum ar fi o jucărie", a declarat tatăl lui Zivkovic, citat de defensacentral.com.

Interesul Stelei, real

Zoran Popovic, președintele lui Partizan, a confirmat în vară interesul campioanei României pentru Zivkovic, însă le-a tăiat din start elanul roș-albaștrilor. "Steaua nu-l poate lua în acest moment pe Zivkovic, aşa cum nicio altă echipă nu-l poate transfera. El nu este de vânzare, chiar dacă sunt multe oferte pe numele lui", a spus oficialul sârbilor în urmă cu jumătate de an.

Interesant este faptul că Zivkovic a intrat în ultimele şase luni de contract acum şi poate semna gratis cu orice alt club. Partizan spera să îl cedeze în această iarnă, fiind greu de crezut că talentatul puşti îşi va prelungi înţelegerea.

7 milioane de euro este cota de piaţă a lui Zivkovic conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

Valencia, Sevilla, Benfica și Chelsea și-au manifestat în ultimii doi ani interesul pentru extrema de doar 170 cm a lui Partizan