• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ghinioanele se țin lanț de Lucian Filip, stelistul cu cele mai multe accidentări din ultimii ani. Reghecampf se baza pe o revenire a lui, care să încingă lupta pentru titularizare din defensivă, dar o nouă operație îi întârzie revenirea pe teren apărătorului crescut la Școala de Fotbal Gică Popescu și în curtea roș-albaștrilor.

Filip (26 de ani) a ajuns din nou pe mâna medicilor, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchi, la 10 luni distanță de la ultima operație făcută pentru refacerea ligamentelor încrucișate, potrivit Gazetei Sporturilor.

Ultimul meci oficial pe care l-a jucat Lucian Filip datează din mai 2016, înaintea accidentării suferite la antrenament. Steaua nu a vrut să-i forțeze revenirea, chiar dacă se anticipa că va fi apt de joc cel mai târziu în luna decembrie. Reghecampf l-a luat în cantonamentele din iarnă și l-a folosit în câteva meciuri amicale, dar nu i-a oferit și vreun joc oficial în acest an.

Începutul lunii martie a însemnat o nouă intervenție chirurgicală la același genunchi, cauzată de o uzură a oaselor articulației, care începuseră să se taseze și să amenințe și cartilajul, după cum anunță sursa citată. Operația era singura metodă prin care fotbalistul putea să scape de probleme, iar noua intervenție, efectuată în Italia l-a scos din calcule pentru acest sezon.

Cel mai probabil, Filip va juca din nou abia în stagiunea următoare, cel mai devreme în luna august.

Accidentările l-au chinuit pe Filip în ultimii 3 ani și jumătate. În noiembrie 2013, a suferit la antrenament o dublă fractură, de tibie și peroneu, după o intrare a lui Mihai Costea asupra sa. După o pauză de 5 luni, a jucat din nou, iar în mai 2016 a fost victima unei noi accidentări grave, tot la o ședință de pregătire: ruptură a ligamentelor încrucișate și a meniscurilor.