• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Derby-ul Astra Giurgiu-Dinamo, din ultima etapă a sezonului regulat, a fost întrerupt pentru circa două minute puțin înainte de pauză, din cauza unor incidente apărute între fanii dinamoviști și antrenorul gazdelor, Marius Șumudică.

Tehnicianul Astrei s-a plâns că a fost lovit în cap de un obiect - cel mai probabil o brichetă - venit din sectorul fanilor alb-roșii, situat chiar în spatele băncii de rezerve a gazdelor. Șumi s-a contrat în mai multe rânduri cu fanii dinamoviști, pe parcursul meciului, deși la startul partidei a scandat împreună cu aceștia împotriva Stelei.

Antrenorul liderului a fost lovit în brațul stâng și, după câteva secunde, s-a prins cu mâna de partea dreaptă a capului, acuzând o lovitură acolo. ”Simularea” lui Șumi, cu care a încercat să-l impresioneze pe arbitrul Marcel Bârsan, i-a atras criticile băncii dinamoviste.

Ca atare, antrenorul giurgiuvenilor a intrat într-un conflict verbal și cu Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al ”câinilor”, dar în cele din urmă cei doi foști atacanți s-au împăcat, și-au strâns mâinile și au râs împreună de cele întâmplate.

Marius Șumudică a explicat, la finalul partidei, incidentul cu bricheta. ”Eu am vrut să atrag atenția să nu se mai arunce cu brichete. I-am zis lui Dănciulescu să le spună fanilor să se liniștească, pentru că el are influență. Suporterii lui Dinamo m-au aplaudat când am înjurat Steaua, apoi m-au făcut țigan și au înjurat Rapidul. M-au lovit apoi cu o unghieră în față.

S-au aruncat o grămadă de obiecte. Păcat că nu a aruncat cineva cu vreun ghiul, să mă aleg și eu cu ceva. Unii suporteri aveau ochii cam tulburi, nu știu din ce motiv. Altul avea ochii în două direcții, nu știam dacă îmi zice mie ceva sau unui coleg de-ai lui”, a declarat antrenorul giurgiuvenilor.