• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO CSM Poli Iași - FCSB 1-0. Seria de meciuri fără înfrângere a formației lui Nicolae Dică s-a oprit în Copou. Deși s-a declarat mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, lucru care l-a enervat la culme pe patronul Gigi Becali, antrenorul roș-albaștrilor vrea să vadă o schimbare. Nu în rândul fotbaliștilor ci în ceea ce privește arbitrjaul.

Chiar dacă nu a avut reproșuri la adresa brigăzii conduse de Marcelo Bîrsan, Dică a precizat că vrea introducerea arbitrajului video în Liga 1.

"Mi-aș dori arbitraj video! Îmi doresc să fim arbitrați corect, vreau arbitraj video" a spus Nicolae Dică.

Subiectul este unul discutat intens în ultima perioadă în fotbalul românesc, în special din cauza erorilor grave de arbitraj. Gino Iorgulescu, președintele LPF, speră să implementeze cât mai curând arbitrajul video în Liga 1 şi aşteaptă sponsorizări pentru a introduce cât mai repede noul sistem VAR (Video Assistent Referee). Costurile se ridică la 1,8 milioane de euro.

În acest sezon, cei de la CFR au fost acuzați că au câștigat mai multe puncte datorită unor erori ale ”fluierașilor”, dar și Dan Petrescu a reacționat când s-a simțit nedreptățit.

Gigi Becali anunțase și el în urmă cu câteva săptămâni că are de gând să plătească singur pentru implemantarea sistemului VAR ca "Petrescu să nu mai penalty, penalty, penalty".