• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Gino Iorgulescu speră să implementeze cât mai curând arbitrajul video în Liga 1 şi aşteaptă sponsorizări pentru a introduce cât mai repede noul sistem VAR (Video Assistent Referee).

"Am şi în program să introduc arbitrajul video în Liga 1, şi aici e problema fondurilor. 1 800 000 de euro sunt bani mulţi, să vedem unde îi găsim ca să îl implementăm. Acceptăm de la oricine o sponsorizare cu dedicaţie pentru arbitrajul video. E şi o directivă UEFA să se implementeze.
Pentru toate cluburile ar fi un beneficiu, ca să nu mai fie acele greşeli de arbitraj. Acum avem nişte contracte mici cu actualii sponsori ai LPF, care nu pot să acopere arbitrajul video, de exemplu", a declarat preşedintele LPF, la conferinţa de presă care a urmat alegerilor în care şi-a asigurat un nou mandat în fruntea Ligii.

Într-un sondaj realizat de digisport.ro, peste 91 % dintre cititori s-au exprimat în favoarea introducerii sistemului de arbitraj video în Liga 1.

Iorgulescu a câştigat cu 13-1 bătălia cu Sorin Drăgoi pentru preşedinţia LPF.

"Domnul Drăgoi a aruncat în ultimele zile multe lucruri neadevărate. Li s-a explicat tuturor cluburilor totul legat de contractele noastre de sponsorizare, dacă nu ştiau cluburile mai mă votau 13 cluburi? Cluburile ştiu tot ce se întâmplă cu aceste contracte", a mai spus Iorgulescu.

Noul mandat al lui Gino Iorgulescu, care va fi şi ultimul la Ligă pentru fostul preşedinte al lui FC Naţional, va expira în 2019.

"Poate reuşim să atragem un fost fotbalist cu veleităţi de conducător să îl pregătim, în cinci ani cred că o să găsim unul care să poată prelua LPF-ul", crede Iorgulescu,

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT