• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

CFR Cluj l-a deturnat de Jeremy Bokila din drumul spre Dinamo. Iuliu Mureșan, președintele feroviarilor, a anunțat că e o chestiune de ore aducerea atacantului din Congo.

”Adevărul este pe jumătate. Este cam deturnat. Lucrurile sunt de ore. Ne-am înțeles, mai lipsește o hârtie de club, un acord. Cred că da. Din ce-am văzut din presă, i-am oferit mai mult decât Dinamo.

A fost dorința noastră. Bokila este un jucător bun, țin minte cum am pierdut finala Cupei cu Ploiești, când a dat un gol foarte frumos de lângă Cadu.

Am început în paralel cu Dinamo. S-a mers așa, până când a ales o viață mai bună”, a spus Mureșan, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

În momentul în care a aflat că este dorit de Dinamo, Bokila l-a sunat pe Contra, omul care i-a fost antrenor la Petrolul și în China (Guangzhou), promițându-i acestuia că va semna doar cu roș-albii și spunându-i că el este motivul pentru care a luat decizia.

În prima fază, Dinamo i-a propus lui Bokila un salariu de 10.000 de euro pe lună, în speranța că turcii de care aparține atacantul vor suporta o parte.

Totuși, după ce a văzut că Akhisar Belediyespor nu acceptă să-i plătească o parte din salariul de 35.000 de euro pe lună, impresarul jucătorului a început licitația cu alte echipe din România, precum Astra, CFR și CS U Craiova.

În cele din urmă, Bokila (28 de ani) a ales CFR-ul, acolo unde va lucra sub comanda lui Dan Petrescu.

Atacantul din R.D. Congo a jucat 37 de meciuri şi a marcat 22 de goluri pentru Petrolul, în sezonul 2012-2013, în toate competiţiile. După plecarea din România, Bokila a mai jucat pentru Terek Grozny, Guangzhou R&F, Eskişehirspor, Al Kharitiyath şi Akhisar Belediyespor. Pentru ultima formaţie, din Turcia, a jucat doar 5 meciuri şi nu a marcat niciun gol.

Pe lângă Bokila, CFR Cluj a mai rezolvat și transferurile altor doi jucători: Paulo Vinicius, un fundaș brazilian de 32 de ani de la Apolon Limassol, și Pelayo, un mijlocaș spaniol de 26 de ani de la Elche.

Toți cei trei jucători urmează să fie prezentați oficial în zilele următoare.

10.000 de euro pe lună i-a oferit Dinamo lui Bokila.

15.000 de euro va câștiga atacantul la CFR.