• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fostul internaţional român Gheorghe Craioveanu a confirmat, pentru presa catalană, că FC Barcelona, campioana en titre a Spaniei, este foarte aproape de a-l înregimenta pe românul Andrei Ivan, atacantul lui CS Universitatea Craiova.

"Am vorbit cu Gerard, antrenorul filialei Barcelonei. Dosarul lui Ivan e pe biroul său şi crede că este un fotbalist interesant pentru viitorul clubului. Este un jucător care se potriveşte foarte bine stilului Barcei, deoarece ştie să joace unu contra unu şi este foarte rapid", a declarat Craioveanu, citat de cotidianul catalan Sport.

Fostul jucător al lui Villarreal consideră, totodată, că Ivan poate fi un jucător foarte util pentru echipa a doua a clubului FC Barcelona şi chiar şi pentru prima echipă. "Dacă va lucra la nivel combinativ ar putea fi un fotbalist important pentru ei. Acum este doar un băiat, este un jucător foarte bun şi are un mare viitor în faţă pentru că va învăţa, cu siguranţă", a adăugat Craioveanu.

Inclusiv Andrei Ivan a recunoscut că speră ca FC Barcelona şi Universitatea Craiova să finalizeze negocierile în următoarele zile. "Sper că operaţiunea se va putea face. Vom vedea ce se va întâmpla, însă cred că totul se va face şi voi putea juca acolo. Chiar şi la echipa secundă ar fi o oportunitate importantă pentru mine. Sper să am ocazia să stau pe banca primei echipe şi chiar să joc puţin, dacă transferul se va realiza", a spus Ivan.

FC Barcelona a făcut Universităţii Craiova o ofertă de împrumut până la 30 iunie, cu opţiune de cumpărare a lui Andrei Ivan, în schimbul sumei de 4 milioane euro, mai scrie ziarul din capitala Cataloniei, adugând că "mai multe cluburi din Premier League se interesează de el, însă Andrei vrea să joace la Barca".

Andrei Ivan a plecat în această dimineaţă alături de CS Universitatea Craiova în primul cantonament al iernii, în Turcia.