• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali şi Valeriu Iftime au discutat din nou despre posibilitatea ca Moruţan să fie transferat la FCSB. Patronul de la Botoşani i-a promis omologului roş-albaştrilor că îi dă un răspuns la ultima ofertă făcută în câteva zile.

Cu aproximativ o săptămână înainte de meciul direct din returul campionatului, Becali şi Iftime s-au aşezat din nou la masa negocierilor pentru a discuta despre "perla Moldovei", Moruţan. Gigi pare să îşi fi făcut un obiectiv prioritar din aducerea mijlocaşului, mai ales că acesta este şi pe radarul lui CFR, club care i-a suflat vicecampioanei doi fotbalişti în ultima lună, Costache şi Mailat.

Patronul celor de la Botoşani îl cotează pe Moruţan la două milioane de euro, după ce în primăvară ar fi fost foarte mulţumit cu un milion de euro. La vremea respectivă, Becali era de acord să dea maximum 600.000 de euro. Acum, latifundiarul a făcut o nouă ofertă, însă, potrivit spuselor lui Iftime diferenţa dintre cerere şi ofertă e destul de mare. Totuşi, patronul grupării moldave şi-a luat timp de gândire până joi, înainte de a da un răspuns final.

"Duminică după prânz am discutat cu domnul Becali pentru că avem cam aceleaşi intenţii. Dumnealui vrea tare, tare să-l ia pe Olimpiu, iar eu vreau să-l vând. Ei, de aici se cam despart drumurile noastre pentru că oferta domniei sale este la jumătate faţă de cât cer eu. E normal să fie o diferenţă între cerere şi ofertă, dar parcă e prea mare. Dar i-am promis că după ce mă sfătuiesc şi cu asociaţii mei, pe joi voi veni cu un răspuns. Olimpiu nu este disperat să plece, ba chiar mi-a spus că este suficient de motivat să joace la Botoşani şi să o facă foarte bine. Şi doar în iarnă să vedem ce oferte vin", a povestit Valeriu Iftime, principalul finanţator al celor de la FC Botoşani, pentru ca apoi să explice faptul că foarte mult în decizia luată va conta şi ce îşi doreşte jucătorul: "Contează şi ce i se propune copilului pentru că eu mă simt responsabil faţă de el şi va conta la fel de mult".

Cert este că Iftime şi-a luat un angajament clar faţă de Becali, chiar dacă transferul nu se realizează acum. Concret, patronul Botoşaniului îl va anunţa pe Gigi de ofertele oficiale venite pe numele lui Moruţan, astfel încât omul de afaceri din Pipera să aibă varianta de a veni cu o sumă similară.

În sezonul 2017-2018, Olimpiu Moruţan, născut pe 25 aprilie 1999, a jucat de 17 ori pentru Botoşani, având 2 goluri şi 4 pase de gol.

Tot două goluri a marcat şi pentru naţionala U19, la meciurile de calificare la Turneul de Elită de anul viitor.

600.000 de euro este cota lui Moruţan pe transfermarkt.de

FC Botoşani - FCSB se dispută duminică, de la 20:00, şi va fi în direct pe Digi Sport 1 şi pe siteul digisport.ro pentri abonaţii rcs-rds.ro.