• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Deși a câștigat cu 2-1 pe terenul celor de la Chiajna, situația celor de la  ASA Târgu Mureș pare din ce în ce mai complicată. Jucătorii sunt neplătiți și vor să părăsească echipa în iarnă.

Deși are doar 6 puncte în clasament, gruparea riscă o nouă penalizare din cauza restanțelor financiare. În acest caz, desființarea echipei devine din ce în ce mai probabilă.

Neplătit de 11 luni, căpitanul echipei, Gabi Matei, susține că a trăit până acum din banii câștigați la Steaua și le-a dat un ultimatum celor din conducerea clubului.

”Le-am transmis celor din conducere, dacă nu se rezolvă problemele o să plec. Am de luat 11 salarii, de când am venit, din ianuarie. Dacă nu rezolvă problemele săptămâna asta, ne punem la masă și reziliem contractul. Eu trăiesc din banii pe care i-am avut de la Steaua și cam atât, că la Steaua am avut un salariu destul de bun, și din ce am mai avut strâns.

Nu cred că se va retrage echipa, cred că se vor găsi resurse pentru a termina campionatul în picioare. Dacă din iarnă se vor rezolva problemele cu banii și se va aproba planul de reorganizare și bugetul de la primărie există și șanse de salvare”, a declarat Gabi Matei, la finalul jocului.

Deși nu are o situație financiară la fel de grea ca ceilalți colegii, ajungând la echipă în vară, Pedro Mingote susține și el că va pleca în iarnă, dacă lucrurile nu se vor rezolva.

”În decembrie o să tragem linie să vedem ce o să fie, sper din tot sufletul să se rezolve problemele de la club, dar nu depinde de noi. Dacă se rezolvă, mă mai gândesc, dacă nu se rezolvă îți dai seama că e foarte greu să rămână jucătorii mai importanți.

Nu sunt cu banii la zi, dar nu am problemele pe care le au jucătorii mai vechi, din păcate. Pentru minear fi greu să trăiesc cum o fac anumiți colegi, toată lumea are nevoie de bani de acasă”, a spus și Mingote.

Vicecampioana României din 2015 a intrat în insolvenţă din martie 2016 şi dacă nu prezintă un plan de reorganizare valabil, poate intra în faliment.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT