• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Giani Kiriță, fostul fotbalist al lui Dinamo, a intervenit la Digi Sport Special unde a vorbit despre plecarea lui Ionuț Negoiță din fruntea clubului. Omul de afaceri a anunțat în exclusivitate la Fotbal Clubpleacă de la Dinamo și a specificat că decizia de a părăsi gruparea este ireversibilă.

Fostul fotbalist al lui Dinamo este de părere că o variantă prin care clubul se poate salva este să treacă de sub patronatul lui Ionuț Negoiță la finanțarea de membri cotizanți. Kiriță nu exclude ca echipa să fie preluată de fostul acționar, Cristi Borcea.

”Până la urmă care e suma reală? Cinci milioane? Așteptăm să vină cineva să preia Dinamo. Eu mi-aș dori să vină Cristi (n.r. Cristi Borcea, fost acționar), el sigur o prelua. Cristi dacă vine vrea să o preia fără datorii. E într-o situație delicată acum, sigur nu poate să stea departe de Dinamo. Dacă are timp să se gândească...

Eu am spus de la început, din moment ce el (n.r. Ionuț Negoiță) a fost înconjurat de oameni care nu au fost profesioniști, nu ai cum să faci performanță. Chiar și el a recunoscut asta. Trebuie înconjurat cu oameni care se pricep la fotbal, nu cu bucătari, manageri de hotel... A venit Florentin Petre, l-au dat afară, Dănciulescu e aproape... dar pleacă și el acum. Danciu a fost prins la mijloc.

Dacă nu o să vorbim cu suporterii și o să facem socios. În România nu s-a întâmplat niciodată. Dinamo are sute de mii de suporteri”, a spus Kiriță la Digi Sport Special.

Fostul fotbalist a mai spus că s-ar implica la Dinamo, la aducerea unui nou finanțator, totul spre binele echipei.

”Eu mi-aș dori orice soluție, bună să fie, inclusiv ce am zis eu. Nu critici o echipă de pluton, critici Dinamo, am ajuns să ne rugăm la Dumnezeu să prindem un loc de play-off? Singura soluție bună a fost aducerea lui Cosmin, trebuia un antrenor tânăr care să știe ce înseamnă Dinamo. A ajuns Dinamo în ultima etapă să se bată la titlu... Anunță că ai jucători tineri, că doi ani ne bate toată lumea, dar să se refacă un Dinamo cu jucători crescuți în curtea echipei.

Mereu s-a oscilat, ba jucători liberi, ba jucători care nu jucau pe nicăieri. Eu mâine vreau să mă imnplic pentru binele lui Dinamo. Dacă mi se cere ajutorul pe un proiect mâine vin și fac ordine la Dinamo”, a încheiat Kiriță la Digi Sport Special.