• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că sistemul de joc din Liga I va suporta modificări începând cu sezonul 2019-2020. Răzvan Burleanu și-ar dori mai multe echipe în primul eșalon, dar și revenirea unor nume mari în prim-planul fotbalului românesc.

Sistemul de playoff și de playout la nivelul Ligii I a fost implementat în ultimele două sezoane. Trecerea de la formatul inițial a adus cu el plusuri, play-off-ul devenind mult mai dinamic, cu o formulă mai bună și mai atractivă. Spre exemplu, lupta la titlu s-a dat până în ultima etapă a play-off-ului când nu mai puțin de trei echipe, FC Viitorul Constanța, FCSB și Dinamo București, aveau șanse matematice să-l câștige. Asta în timp ce play-out-ul nu s-a bucurat de aceeași revoluționare. Răzvan Burleanu și-ar dori ca odată cu o nouă schimbare, pe care vrea să o implementeze din sezonul 2019-2020, pe prima scenă a fotbalului românesc să revină unele echipe cu tradiție în Liga I, care evoluează pentru moment în eșaloanele inferioare. ”Vrem 16 echipe în Liga I, începând cu sezonul 2019-2020. Încă nu știm după ce sistem, căutam cea mai bună soluție”, a spus Burleanu la Pro tv.

Recent, cei din Federația Română de Fotbal au luat în considerare să schimbe formatul play-out-ului, astfel încât acesta să fie adaptat realităților fotbalistice și să crească evident premisele performanței sportive așa cum s-a întâmplat în cazul play-off-ului. De altfel, propunerea FRF trebuie să fie adoptată de LPF în cadrul Adunării Generale. O formulă mai bună, mai atractivă, al play-out-ului Ligii I ar duce la creșterea numărului de spectatori și telespectatori, ar atrage noi parteneri și, astfel, ar genera venituri noi cluburilor, sunt de părere cei din cadrul Federației Române de Fotbal.