• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rezultatul excelent obţinut de FCSB şi mai ales prestaţiile foştilor săi colegi de la Astra Giurgiu, Budescu şi Alibec, l-au determinat pe Alexandru Ioniţă II, recunoscut pentru spiritul său antistelist, să laude echipa ”roş-albastră”. ”Chiar m-am bucurat la realizările lui Budescu şi Alibec. Meritau să dea aceste goluri, au demonstrat încă o dată că meritau să ajungă la cea mai bună echipă din România”, a spus Alex la emisiunea Digi Sport Matinal, surprinzându-i pe cei din platou.

Unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Astrei, Alex Ioniţă (22 de ani) este jucătorul care a surprins pe toată lumea la interviurile de după jocul Astra-FCSB, 0-1, din sezonul trecut, când a declarat, cu lacrimi în ochi, că şi-ar fi dat ani din viaţă ca să învingă rivala eternă a Rapidului.
”Îmi pare foarte rău că nu am putut să-i încurcăm, nu a intrat mingea în poartă, cred că sunt cel mai mare ghinionist împotriva FCSB-ului, nu îmi găsesc cuvinte. Îmi pare foarte, foarte rău, mi-aș dori să dau timpul înapoi să înscriu contra FCSB-ului, să lovesc mai bine mingea să intre în poartă. Eu sunt născut, crescut să fiu împotriva FCSB-ului și asta a fost cea mai mare dorință să-i bat de fiecare dată și să nu-i las să ia campionatul. Mi-aş fi dorit să dau gol, aş da cinci ani din viaţă, numai ca să nu ia Steaua campionatul. Nu o să ajung acolo, nu m-am cerut niciodată la Steaua, domnul Becali a spus ca vrea să mă ia acolo, dar nu m-am apucat de fotbal pentru bani, m-am apucat pentru tata şi pentru Rapid”, a spus fotbalistul după meciul din luna mai.

De altfel, declaraţiile lui Ioniţă au fost taxate de Laurenţiu Reghecampf, cel care a ratat în ultimele două sezoane titlul cu FCSB, iar acum pregăteşte pe Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite. "Nu te obligă nimeni să faci fotbal, Ioniță! Du-te și stai la Rapid! Du-te în liga 4 sau a 5-a dacă suferi pentru ei, dacă esti chiar rapidist adevărat”, a mai spus Reghecampf, la Digi Sport.