• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Alexandru Tudorie, autor a cinci goluri în ultimele cinci etape din Liga 1, a câștigat premiul de ”Fotbalistul luniiseptembrie, acordat de Digi Sport. Atacantul lui FC Voluntari, unul dintre cei patru lideri din clasamentul golgheterilor, i-a întrecut, luna trecută, pe Alexandru Ioniță și Andrei Burlacu.

După ce a marcat trei goluri cu Sepsi și câte unul cu ACS Poli Timișoara și CS U Craiova, Tudorie a fost primul la trei dintre cele cinci categorii de vot (votul antrenorilor din Liga 1, votul căpitanilor din Liga 1 și votul redacției Digi Sport). La ultima categorie, el a terminat la egalitate cu Alexandru Ioniță, cel care a fost preferatul cititorilor site-ului nostru în septembrie.

Căpitanul Astrei s-a clasat pe locul al doilea într-o lună în care a marcat de două ori și a pasat decisiv de alte două ori. Podiumul a fost completat de Andrei Burlacu, jucătorul de 20 de ani al Craiovei care a punctat de trei ori în septembrie, inclusiv în meciul cu Dinamo, atunci când a stabilit scorul final (2-2), într-un meci în care ”câinii” au condus cu 2-0 până în ultimul sfert de oră.

În Top 5 s-au mai clasat Florin Tănase, Ciprian Deac și George Țucudean (ultimii doi la egalitate, pe locul cinci). Atacantul Viitorului a ratat însă victoria în etapa a 13-a, ultima desfășurată înainte de pauza internațională, asta deși a marcat nu mai puțin de patru goluri, în meciul câștigat cu 5-2 în fața lui CSM Poli Iași.

Etapa precedentă i-a revenit lui Alexandru Păun, cel care a fost transformat de fani în câștigător, după golul superb înscris în CFR Cluj - Juventus București 2-0.

Clasament Fotbalistul lunii septembrie:

1. Alexandru Tudorie
2. Alexandru Ioniță
3. Andrei Burlacu
4. Florin Tănase
5. Ciprian Deac
5. George Țucudean

Clasamentul complet al lunii poate fi văzut AICI.

Clasamentul etapei a 13-a la Fotbalistul lunii:

1. Alexandru Păun
2. George Țucudean
3. Paul Batin
3. Florin Tănase
4. Andrei Burlacu
5. Romario Moise

Clasamentul complet al etapei poate fi văzut AICI.

La finalul fiecărei etape, pe www.digisport.ro îţi poţi vota favoriții, alături de antrenorii și căpitanii din Liga 1, iar la finalul lunii noi îl premiem pe cel mai bun.

Intră AICI şi votează-i favoriţii din etapa a 14-a, prima rundă din luna octombrie! Aceasta începe vineri seara, cu FC Voluntari - FCSB, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, de la 20:45.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT