• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

"Pentru Marica este ultimul tren către un nivel înalt al fotbalului, la fel cum este şi la Adrian Mutu". Afirmaţia îi aparţine lui Mircea Lucescu şi vorbeşte despre jucători între care este o diferenţă de 7 ani, unul ajuns la 30, iar celălalt la 37 de ani.

Mircea Lucescu a terminat la egalitate, 0-0, meciul pe care Şahtior l-a jucat în "şaisprezecimile" Europa League contra nemţilor de la Schalke. Dacă în anii trecuţi echipa ucraineană ajunsese să folosească şi 8 străini în Europa, la meciul cu Schalke, între titulari au fost nu mai puţin de 7 ucraineni.

"Marica este un jucător cu foarte mare experienţă. Dar vine după o perioadă lungă în care nu a jucat şi e nevoie de răbdare. Şi suporterii trebuie să aibă răbdare cu el. Din păcate, dacă nu şi-ar fi dorit să plece cu orice preţ de la Şahtior, de fapt tatăl său e cel care a dorit asta, Marica putea rămâne mai mult la un nivel foarte ridicat. La mine ar fi jucat meci de meci, asta este clar! Din păcate, nu cred că şi-a organizat aşa cum trebuie cariera sportivă. Asta e părerea mea", a povestit Mircea Lucescu.

La 22 de ani, Marica a forţat plecarea la Stuttgart, iar nemţii au plătit clauza de 8 milioane de euro, cea mai mare achitată până atunci de şvabi pentru vreun jucător. Au urmat cinci ani la VfB, doi la Schalke, unu la Getafe şi unu şi jumătate la Konya până să revină în România, la Steaua.

"Pentru Marica este ultimul tren către un nivel înalt, la fel cum cred că este şi pentru Mutu. Doi fotbalişti extrem de talentaţi, care au realizat multe performanţe, dar puteau face şi mai mult în carieră", a mai spus Lucescu la Digi Sport Matinal, emisiune care poate fi urmărită în fiecare dimineaţă, pe Digi Sport 1, între 10:00 şi 12:00.

Ciprian Marica a semnat un contract cu Steaua şi speră să prindă lotul echipei naţionale pentru Franţa 2016, aceeaşi dorinţă având şi Adrian Mutu, fotbalist care a parafat o înţelegere cu ASA Tg Mureş.