• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a lansat un nou atac la adresa succesorului său, Gino Iorgulescu, cel pe care îl acuză că nu a făcut nimic în cei aproape 3 ani care au trecut de la schimbarea conducerii. Mai mult, i-a pus "în cârcă" și falimentarea clubului FC Național.

Invitat în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal", fostul conducător al Ligii a spus despre actualul șef al LPF că abia așteaptă să scape de fotbal. Dumitru Dragomir nu are de gând să mai candideze vreodată, dar are propuneri cel puțin surprinzătoare pentru președinția Ligii: MM Stoica, Ionel Dănciulescu sau Ioan Horoba.

"Fotbalul nostru e sănătos, oamenii sunt bolnavi. Ușor, uşor, o să vă dați seama ce au însemnat Mitică Dragomir și Mircea Sandu pentru fotbalul românesc. Fotbalului ăsta trebuie să îi faci și un pic de publicitate, de propagandă, să te zbați să faci legi pentru el", a declarat Dumitru Dragomir, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

Întrebat ce i-a plăcut la LPF, după ce i-a fost luat locul de Gino Iorgulescu, Dragomir a răspuns: "Nu-mi place nimic, că nu a făcut nimic. Nu am ce să îi reproșez, că nu sunt eu cel care trebuie să îi reproșeze. Nici nu mă interesează, mi-a făcut atâta rău... A convocat două adunări generale să se constituie parte civilă împotriva mea și adunările generale nu au fost de acord. După aia a găsit o casă de avocatură care s-a constituit parte civilă, dar cred că au fost forțați de procurori și de polițiști. Numai că au greșit și asta voi spune în instanță, apoi îi voi da și în judecată. Nu erau banii Ligii Profesioniste de Fotbal, ci ai cluburilor, care au propus, au votat și au dat banii. Nu am avut nicio discuție, nu ai cu cine să ai o discuție. Am fost o singură dată la Ligă, la Justin (n.r. secretarul general al LPF, Justin Ștefan)".

"Gino n-a fost un conducător rău, dar a falimentat două cluburi: Progresul și Naționalul. Eu știu că nu e unul și același, sunt două. În afară de asta, a spart o echipă frumoasă, a avut probleme cu jucătorii. Nu zic de McKain la Timișoara, eu nu sunt ca el, nu vreau să fac rău. Totuși, între Gino și Burleanu e o diferență ca între Steaua și Chimia Baldovinești", a mai spus fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Gino nu știe cum să scape de fotbal. Nu mă interesează, să se ducă cine vrea. Eu am 70 de ani, nu mai vreau! Sunt atâția care se pot duce. MM Stoica, Dănciulescu, Horoba. Nimeni nu-l bagă în seamă pe Horoba, care e încă tânăr", a încheiat Dragomir. Fostul conducător al Gloriei Bistriţa şi al Gazului Metan are 66 de ani, împliniţi în iunie.